Makale

Rotamız, Online Evrenler 47

Sitemiz okuyucuları bir süredir Rotamız Online Evrenler’in yazılmadığını fark etmiştir sanırım. Editörlerimizden Özgür Yıldız’ın askerlik görevi sebebiyle, kendisi dönene kadar yeni makaleleri ben yazarak, boşluğunu doldurmaya çalışacağım. Beğeneceğinizi umarak, sürekli güncel kalabilen MMO evrenindeki son gelişmelere bir göz atalım diyorum. Öncelikle bu hafta yeni çıkan World of Warcraft: Cataclysm gündemi epey meşgul ederek listelere 1 numaradan yerleşti. Gerekli bilgileri zaten yapılmış olan incelemeden öğrendiğinizi varsayarak diğer oyunlara geçeceğim.

Star Wars: The Old Republic için geri sayımlar

Hesaba Cataclysm’i katmadığımız takdirde, şu günlerde en popüler oyun The Old Republic diyebiliriz. Oyunun dağıtım haklarını EA’nin de almasından sonra, oyuncular iyice meraklanmaya başladı. Çıkması için artık kısa bir süre kalan oyunun “beta” aşamasına geçildi bile. Şu anda hala oyunu denemek için yeni kullanıcılar kabul ediliyor ve aralarından biri siz de olabilirsiniz (https://www.swtor.com/tester). BioWare, “tester” sıfatındaki kullanıcıların yeterli seviyeye ulaştığını düşündüğü an, beta’yı da başlatacak. Bu iş için bir takım kıstaslar arıyor tabii firma. Örneğin, 18 yaşından büyük olunması, Star Wars: The Old Republic topluluğu üyesi olması gibi. Ayrıca sizin ve bilgisayarınızın bilgilerini de istiyorlar. Şansınızı deneyin derim en azından, böylece bu oyunu ilk test edenlerden biri olabilirsiniz.

Dungeons & Dragons Online tam gaz devam

2010 yılı biterken Dungeons & Dragons Online takımı ve Turbine oyuna sekizinci güncelleme ile yeni bir şans daha verdi. 13 Aralık günü çıkan bu güncelleme paketiyle birlikte oyuna yeni bir macera paketi ve DDO Store’ye istekler doğrultusundaki yeni eşyalar ekleniyor.Lordsmarch Sarayı’nda başladığımız yeni macera Update 7’nin aksine bu sefer sadece VIP oyunculara özel, yahut isterseniz DDO Store’den belirli bir ücret karşılığı satın alabilirsiniz. Bunun yanında yeni eşyalar da eklendi demiştim. Örneğin: 8 farklı modeli olan Armor Apperance Kit’leri DDO Store’den alınabilir yine. Rogue Hirelings eşyası ise oyuncuları bir “Rogue” görünümüne sokuyor. Bu eşyayla tuzakları bulup kurtulabilirsiniz, kapıların ve sandıkların kilidini açabilirsiniz. Artık 2011 yılında yeni bir güncellemeyle merhaba deriz tekrardan Dungeons & Dragons Online’ye.

2010’u kapatırken

Haliyle yeni yıla girmemize de az kaldı. Bu yıl da yine MMO oyunlar için oldukça hareketliydi. Yılın gözde oyunlarına bakınca Assault on Balaurea pakediyle birlikte level sınırını yükselten, yeni pet’ler, instance’ler ve genel geliştirmeler yapan Aion Online göze çarpıyor. Tabii Cataclysm ile çıtayı yine yükselten, Azeroth evrenini baştan yaratan, World of Warcraft, yenilikleriyle yine göz doldurdu. Age of Conan’ın da burada adını geçirmemiz gerekir ayrıca, yeni eklenti pakediyle level sınırını yükseltmese de yeni bir ırk ve bölge getirerek oyuncularını şaşırtmayı başardı. Free2Play kategorisine bakınca ise tahmin edeceğiniz gibi akla ilk Lord of the Rings: Online geliyor. Kısa bir süre önce paralı ödeme sisteminden, kısmen ücretsiz bir yapıya geçen LOTRO için hareketli bir yıl oldu. Bu kategoride göze çarpan diğer oyunlar ise kullanıcı dostu ara birimleri ve oyun mekanikleriyle Runes of Magic ve başarılı hikayesi, görselleriyle Vindictus oldu. Elbette daha sayılabilecek birçok yapım var, ama sadece başlıca gözüme çarpanları yazdım. Tekrar görüşmek üzere, iyi oyunlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu