Makale

Rotamız, Online Evrenler 56

Daha 2000’li yılların başlarındaydık ve MMO denilen tür yavaş yavaş oyun dünyasında adını söz ettirmeye başlıyordu. Star Wars Galaxies de o zamanlarda piyasaya sunulmuş, filmin hayranlarına ve bilgisayar oyuncularına, içinde olmak istedikleri evrende bulunma şansını tanımıştı. Star Wars evreninde yaşayan oyuncular, yaklaşık 8 senelerini bu evrende geçirdiler. Ancak geçtiğimiz günlerde gelen bir haber, bütün Star Wars hayranlarının yüreklerini burktu. Birazdan bu haberin detaylarına gireceğiz.
Dün itibariyle ortaya çıkan yığınla World of WarCraft haberini de vermesek olmaz. Elimiz mahkum. Buna rağmen Guild Wars 2’nin sualtı dünyasıyla ilgili yepyeni bilgilerimiz de var. Buyrun bakalım bugünkü Rotamız’a.

Guild Wars 2 için “nefesinizi tutun”

ArenaNet, Guild Wars 2’de sualtı dünyasını detaylandırdı. ArenaNet’in blog’unda yazan tasarımcı Jonathan Sharp, yeni oyundaki sualtı dünyasıyla ilgili önemli bilgileri oyuncularla paylaştı.
Sharp, ArenaNet olarak oyuncuların sualtında nefeslerini tutmalarının gereksiz olacağını düşündüklerini ve suyun altına daldıklarında ağızlarında bir aparat belireceğini ve nefes almaya ihtiyaçları kalmadan sınırsızca bu yeni dünyayı keşfedebileceklerini belirtiyor.

Suyun altına indiğiniz anda sualtı zırhınız, silahlarınız, yetenekleriniz aktif hale geçiyor. Yani kısacası Guild Wars 2’de sualtı tamamen farklı bir dünya olarak algılanacak. Bu dünyada dinamik olaylar ve ilginç yaratıklar da bulunacak. Ayrıca bir çok zindanın sualtında geçen bölümleri bulunacak.
Sualtına özel bir çok silah, zırh ve eşya da bulunacağı belirtilenler arasında. Hadi Guild Wars 2, bizi fazla bekletme!

Tonlarca World of WarCraft haberi

Dün itibariyle durmadan World of WarCraft haberi yapmak zorunda kaldık. O kadar çok bilgi var ki, insanın tekrar oynayası geliyor. Bunlardan ilki Vanilla WoW olarak adlandırılan ilk oyuna sahip olanların, The Burning Crusade ek paketine ücretsiz sahip olabileceği. Blizzard Store’dan 15 €’ya ilk oyunu ve ek paketini alabilirsiniz.

Asıl ilginç olan ise ABD’de geçerli olmak üzere oyunun daha önce 14 günle sınırlandırılan deneme sürümü, sınırsız hale geldi. 20. seviyeye kadar oynayabileceğiniz ve deneme sürümündeki sınırlandırmaların kalkmadığı yeni versiyon, bazı çevreler tarafından “WoW ücretsiz mi oluyor?” sorularının sorulmasına neden oldu. Eğer hala WoW’u denemediyseniz, 20. seviyeye kadar süre sınırlaması olmadan World of WarCraft’ı deneyebilirsiniz. Bu sürümde The Burning Crusade eklentisinin de bulunduğunduğunu belirtelim.

Bu ilginç haberlerin dışında biraz da çizgi roman severlere yönelik bir WoW haberimiz var. DC Comics tarafından piyasaya bu senenin sonuna doğru piyasada olacak World of WarCraft: Horde’un bazı çizimleri ortaya çıktı. Buradaki haberimizden çizimleri inceleyebilirsiniz.

https://www.merlininkazani.com/World_of_Warcrafta_yeni_kitap_Horde-haber-42558p1.html

Ayrıca World of WarCraft’ı 4.2’ye yükselten yama Rage of the Firelands, sunuculara verildi.

Hoşçakal Galaxies

Başta da belirttiğimiz gibi, 8 senedir bizlerle olan Star Wars Galaxies, önümüzdeki Aralık ayında kapanıyor. Sony Online Entertainment ve LucasArts’ın vardığı anlaşmaya göre iki firma oyuna hizmet vermeyi 15 Aralık 2011 tarihinde sona erdirecek.

Yapılan resmi açıklamaya göre bu kararın çok zor verildiği ancak iki tarafın da anlaşmaya vardığı belirtildi. Açıklamada tüm SWG hayranlarına teşekkür ettiklerini ve oyunculara Star Wars Galaxies’i son 1 ay boyunca ücretsiz oynayabilecekleri müjdesi açıklandı.

Neyse ki Star Wars sevenler The Old Republic piyasaya çıktığında kendilerini tekrar Star Wars evrenine dahil edebilecekler.

Ve Diğerleri..

-Warhammer Online’da yama vakti. Siz bu satırları okurken Warhammer çoktan 1.4.3 yamasına kavuşmuş olacak.
-Ofiste Terraria çılgınlığı devam ediyor. Gidin Steam üzerinden satın alın. Ya da almayın kendinizi kaybedersiniz.
-Tüm sorularınız ve merak ettikleriniz için ozguryildiz@merlininkazani.com adresine mail atabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu