Makale

Rotamız, Online Evrenler 82

Rotamız, online evrenlerde bu hafta birkaç farklı oyuna değineceğiz. Öncelikle deli gibi online oyunlarda vakit geçiren değerli oyunseverlerin azmine saygı duymak gerek. Çünkü MMO vb. oyunlarda, online vakit geçirmek sanıldığından daha zor. Kimi zaman karşımıza çıkan saçma hatalar, fazla kuvvetli yaratıklar sabrımızı gerçekten zorluyor. Ne yapıyoruz? Hemen ticket!

World of Wracraft zamanında o Ilıdian az çektirmedi bize. Beni anlayan çok vardır. Öyle mükemmel bir varlığı (tartışmaya açık bir düşünce), zayıfladıktan sonra utanmadık, canımız sıkıldıkça gittik öldürdük.

Bir dakika, konudan çok saptım sanırım. Nerede kalmıştık? Hatırladım. Rotamız, online evrenler.

Buyrun haftanın öne çıkan haberleri.

Wizardry Online : Beta Key’iniz hazır
MMORPG.com ve Sony Online Entertainment’ı bir araya getiren Wizardry Online, oyun severlerle buluştu. Bugün dahil olmak üzere toplamda 895 adet kodu kalan oyunun, geçen hafta yaklaşık 1.500 adet kodu vardı. Sanıyoruz ki oyun, beklenilenin biraz ötesinde. Ne kadar başarılı olacağına artık siz karar veriniz.

Rift: Storm Legion ile neler olmuş
Rift, bu aralar ilk çıkardığı eklenti pakediyle gündemde. Storm Legion ismini alan ek paket, takipçilerini tatmin etmeye yetmiş. Oyuncuların bir çoğu Rift‘in çok tutulamayacağını düşünse bile, bu paketten sonra olumsuz düşüncelerin bir hayli azaldığına şahit oluyoruz.
Storm Legion’la birlikte birçok hatanın düzeltildiği ve ilginç grafik kodlarına da el atıldığını açıklayan Trion, PvP kısmında ciddi düzenlemelerin de olduğunu belirtti.

Star Wars: The Old Republic F2P oldu fakat sonucu nasıldı?
Yakın zamanda tüm dünyanın merakla beklediği Star Wars: The Old Republic, free-to-play seçeneğinden sonra oyunseverlerin ciddi tepkisini topladı. Çünkü eski oyuncular ellerindeki bir çok eşyayı kaybetti ve ciddi sınırlamalar yüzünden de takipçilerinde azalma yaşandı.

Bioware, SWTOR ile farklı hedefleri olduğunu açıkladı. Aldığı tepkilere rağmen firma, iş yapmayı hedeflemediğini, yeni oyuncuları çekmek için böyle bir yola başvurduklarını söyledi.

The Secret World’de baş ağrıtan hata
Funcom, Issue 4: Big Trouble hakkında açıklama yaptı. Manhattan Exclusion Zone raid’inde yaşanan ciddi bir sorun yüzünden takipçilerinin sorularına cevap verildi. Hem zindan tarafında, hem de PvP ve bazı key bug’larında düzeltmeler yapıldı.

EverQuest oyuncularına yeni paket
Birçok
oyuncunun çağrısına cevap veren firma, yeni ek paketiyle gündemde. Rain
of fear
adlı ek paketle birlikte Adam Bell açıklama yaptı. Ondokuzuncu eklenti
paketi olan ROF ile, hikaye kısmında ciddi değişikler olacağı
açıklandı. Oyuncuların kendi hikayelerini de yaratabileceğini açıklayan
Bell, yöneltilen tüm isteklere ellerinden geldiğince cevap verdiklerini
belirtti.

TERA ücretsiz mi oluyor?
Karakterlerdeki ilginç görüntülerinden sonra TERA, kendisine oyuncu çekmek için farklı yollara başvuruyor. Discovery Edition adlı paketiyle birlikte oyun, 28.seviyeye kadar ücretsiz oynanabilir hale geldi.  Her oyuncunun sadece tek paket hakkı olduğunu belirten firma, oyunculara bazı avantajlar da sundu. Ücretsiz oyunu denemek isteyenlere: 200 altın, craft mesleği maksimum 100, toplayıcılık mesleği maksimum 150 ve her sunucuya iki adet karakter yaratabilme imkanı sunuldu.

Bu haftalık bu kadar. Tüm soru ve görüşlerinizi ceyda@merlininkazani.com adresine gönderebilirsiniz. Bol oyunlu saatler dilerim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu