Oyun Haberleri

Rusya’da Warhammer satışları durduruldu

Games Workshop’un duyurusuna göre Rusya’da Warhammer satışları durduruldu. İngiltere merkezli firma, websitesinde yayınladığı Rusya-Ukrayna Savaşına Dair Önemli Not başlığı ile yayınlanan kısa duyuruda, Rusya’nın Ukrayna’yı işgali sebebiyle Rusya’da bütün satışları durdurduğunu açıkladı.

Rusya’da Warhammer satışları savaşa tepki olarak askıya alındı

Games Workshop konuya dair şu ifadeleri kullandı:

” Ukrayna’da yaşanan korkunç olaylardan dolayı çok üzgünüz. Kalbimiz Rusya’nın saldırısından etkilenen herkesin yanında. Bu yaşananlar yüzünden Games Workshop olarak Rusya’daki tüm Warhammer ürünü satışlarını askıya aldık.  Bu kararı almak hiç kolay olmadı. Rusya’da, savaşı desteklemeyen pek çok Warhammer sever oyuncu ve içerik üreticileri olduğunun farkındayız. Ancak sıkıntı çekenlerin yanında durmalıyız.”
Rusya'da Warhammer satışlarıUkrayna milletvekili Mykhailo Fedorov’un teknoloji ve oyun firmalarına Rusya’ya boykot çağrısı yapmalarının ardından pek çok firma Rusya’da hizmetlerini durdurdu. Paypal’dan Youtube Premium ödemelerine, Nintendo’dan Microsoft’a kadar pek çok oyun firması Rusya’da hizmetlerini durdurdu. Listede Starbucks, Apple,  Coca-Cola, Mercedes-Benz, Nike gibi firmalar da yer alıyor. Rusya’da hizmetini durduran oyun firmalarının arasında ise Take-Two, CD Projekt, Microsoft, Ubisoft, Sony ve Epic’de var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu