Ürün İnceleme

Samsung Galaxy S6

Barselona’da geçtiğimiz ay düzenlenen Mobil Dünya Kongresi, Android ekosisteminin en iddialı markalarından bazılarının üst düzey akıllı telefonlarının tanıtımına sahne olmuştu. Alüminyum ve Gorilla Glass 4 ile sarmalanan Samsung Galaxy S6 ve S6 edge, lüks ürünlere has kibarlığı ve zarifliği sağlamlıkla harmanlıyordu. Bu ikili arasından Galaxy S6’yı bir süredir ofisimizde ağırlıyoruz.

Samsung Galaxy S6 inceleme dosyamıza cihazın tasarımsal niteliklerine değinerek devam
edeceğiz. Galaxy S6 detaylı incelememizin tasarım bölümünün ardından ekran, donanım, yazılım, kamera ve batarya alt başlıkları sırasıyla karşınıza çıkacak.

Tasarım

Samsung, bu yılki akıllı telefonlarını yuvarlak köşeli alüminyum çerçeve ve Gorilla Glass 4 ile koruyor. Ön ve arka cam panellerin kenarları hafif bir kıvrımla çerçeveye temas ediyor. Cihazı elde tutmak ve kullanmak son derece rahat olsa da, alüminyum çerçevenin sivri kenarlarını daha az hissedeceğimiz bir tasarım çok daha iyi olabilirdi.

Samsung Galaxy S6’nın fiziksel düğmeleri sağ ve sol kenarlara bölüştürülmüş. Sağ kenarda, güç düğmesi ve Nano-SIM çekmecesi yer alırken, ses ayar tuşlarıysa sol kenara konuşlandırılıyor.
Akıllı telefonun ön yüzünde, iki kapasitif Android tuşunu ve parmak izi okuyuculu ana ekran düğmesini görüyoruz. Parmak haritanız bir defa çıkarıldıktan sonra, sensöre kısa süreli tek bir dokunuş yeterli oluyor.

Samsung Galaxy S6’nın arka yüzü, Gorilla Glass 4 ile kaplı bir arka kapakla korunuyor. Bu kapak, optik kalp atışı sensörümüze ve 16 megapiksel çözünürlüklü arka kamera modülümüze ev sahipliği yapıyor.

Samsung’un 2015 model üst düzey amiral gemisi Galaxy S6, Galaxy S6 edge’den daha geleneksel bir görünüme sahip olmasına karşın, başarılı ergonomisiyle takdirimizi kazanıyor.

Ekran

2015 model Samsung amiral gemilerinin ikisi de 5,1 inç büyüklüğünde 2K çözünürlüklü Super AMOLED ekranla donatıldılar. Galaxy S6, şimdiye dek gördüğümüz en yüksek aydınlatma değerine sahip akıllı telefonlardan biri. Cihazın ekranı, güneşli havalarda bile rahatlıkla seçilebiliyor. Akıllı telefonlarıyla bolca makale ve kitap okuyanlar, cihazın en düşük parlaklık seçeneğinden de hoşnut kalacaklardır.

Galaxy S6’nın kapasitif dokunmatik ekranı, AMOLED sinema, AMOLED foto, temel mod ve Uyarlanabilir Ekran olmak üzere üç renk senaryosu içeriyor. Cihazın görüntü kalitesi, oyun ve video tecrübesi için ideal düzeyde. Ekranın dokunuşlara karşı hassasiyeti de takdiri hak ediyor.

Donanım ve Performans

Samsung, Exynos 7420 yonga kümesiyle birlikte, Qualcomm ve MediaTek’i yakalamış gibi görünüyor. Galaxy S6 ve S6 edge modellerinin bünyesinde yer alan Exynos 7420 sekiz çekirdekli 64-bit işlemci, 4 adet Cortex-A57 ve 4 adet de Cortex-A52 CPU çekirdeği içeriyor. Grafik işlemci olaraksa, Mali-T60 yongasının kullanıldığını öğreniyoruz.

Galaxy S6 ve S6 edge, LPDDR4 RAM teknolojisini ve UFC 2.0 depolama teknolojisini içeren yegane aygıtlar. Cihazın 3 GB kapasiteli RAM modülü ve 64 GB depolama alanı sağlayan uzun süreli bellek devresi, bir akıllı telefonun sunabileceği en yüksek veri aktarım hızlarını sunuyo.
Geekbench 3 üzerinde 4785 puan elde eden akıllı telefonumuz, AnTuTu test platformundaysa 66430’luk bir skor elde etti. Galaxy S6, sentetik testlerdeki başarısını oyunlarda da tekrarladı. Bugüne dek test ettiğimiz 2K ekranlı akıllı telefonlar arasında, Galaxy S6 kadar hızlı Real Racing 3 oynatan bir cihaza daha rastlamamıştık.

Yazılım ve arayüz

Samsung TouchWiz arayüzünün akıllı telefon kullanıcıları arasındaki kötü ününü bilmeyen yoktur. Eski TouchWiz’in yavaşlığından şikayet edenler, Android 5.0 destekli yeni versiyonla birlikte rahata kavuşacaklar. 3 GB LPDDR4 RAM ve 320 MB/s okuma hızlarına erişen UFC 2.0 dahili bellek, güçlü Exynos 7420 mobil işlemciyle bir araya gelince, TouchWiz’i son derece hızlı çalıştıran bir sistem ortaya çıkıyor.

Cihazın arayüzü iki farklı uygulamayı aynı anda kullanmayı sağlayacak şekilde iki pencereye ayrılabiliyor. Aynı şekilde, birden fazla uygulamayı ufak pencereler halinde açıp aralarında hızlıca geçiş yapmak mümkün oluyor.

Samsung Galaxy S6 S Health uygulaması, S6 edge’de karşımıza çıkan uygulamanın tıpa tıp aynı. Bu yazılımla takip edilmesi istenen bütün değerler kullanıcı tarafından belirleniyor.
Akıllı telefonun yazılım özellikleri onlarca sayfalık uzun bir döküman haline getirilecek kadar kalabalık. Belki de, cihazın en tedirgin edici yönü budur.

Kamera

Samsung Galaxy S6’nın ön yüzünde bulunan selfie kamerası 5 megapiksel çözünürlükte fotoğraf çekilebiliyor. Ön kameranın selfie kalitesi hatırı sayılır derecede yüksek. Görüntülü konuşmalarda kalitesini belli eden selfie kamerası, geniş selfie moduyla destekleniyor. Geniş selfie modu, normal şartlar altında kadraja sığmayacak kadar kalabalık bir arkadaş grubunun bir karede gösterilmesini sağlıyor.

Samsung’un 2015 model üst düzey Android’i, 16 megapiksel çözünürlüklü ve LED flaşlı arka kamerasıyla harikalar yaratıyor. Arka kamera modülünün optik görüntü sabitleme özelliğine sahip olması da cabası. Elleri titreyen kullanıcılar bile bu cihazla net fotoğraflar çekebilecekler.
Samsung Galaxy S6, 30 fps hızında 4K ve 2K video çekebiliyor. Saniyede 60 kare seviyesinde görüntü kaydetmek isteyenler, Full HD çözünürlüğe razı olmak zorunda kalacaklar. Akıllı telefonun arka kamerasıyla yakaladığımız bazı kareleri aşağıda bulacaksınız. Fotoğrafların büyük bir bölümü HDR özelliği kullanılarak çekildi.

Batarya

Samsung Galaxy S6’nın 2550 mAh kapasiteli lityum iyon bataryası, yüksek performans gereksinimi duyan uygulamalarla dolu bir günü geçirmekte zorlanıyor. Real Racing 3 karşısında 3 saate kalmadan kritik seviyeye inen akıllı telefonla bir gün geçirmek oldukça zor görünüyor.
Cihazın hızlı şarj özelliği, kullanım konforunu tarifi edilemeyecek derecede artırıyor. Kritik seviyeden şarja bağlanıldığında 10 dakika içinde hatırı sayılır derecede pil yüzdesi elde edilebiliyor. Tam pil düzeyine ulaşmak içinse, 1,5 saatten az bir süre gerekiyor.

Galaxy S6’yı tercih eden okurlarımızın, şarj aletlerini yanlarından ayırmamaya özen göstermeleri gerekecek. Prizlerden uzak kalınması mümkün olan mekanlardaysa, orta boy bir harici batarya kullanılması şart.

Merlin’in Kazanı Yorumu

Samsung’un Gorilla Glass ve alüminyumdan üretilen yakışıklı ve dayanıklı akıllı telefonu Galaxy S6’yı ofisimizde ağırladık ve kendisini uzun uzadıya test ettik. Performansı yönünden Android ekosisteminin en etkileyici cihazları arasında ye alan akıllı telefon,, 2K çözünürlüklü ekranıyla eşine zor rastlanır netlikte videolar izlememizi sağladı.

Oyunlarda, internet taramada ve video çekiminde akıcı bir tecrübe sağlayan Galaxy S6, hem göze hem de performans gereksinimine cevap vermeyi başarıyor. Yüksek malzeme kalitesiyle üst düzey bir ürün hissi oluşturmaktan geri kalmayan akıllı telefonun ergonomisi de, bahsettiğimiz diğer olumlu özelliklerinin pekişmesini sağlıyor. 16 megapiksel çözünürlüklü arka kamera ve 5 megapiksellik selfie kamerası da, kullanım tecrübesinin zirve yaptığı takdiri hak eden özellikler arasındaydı.

Cihazın enerji tüketimi yönünden oldukça cömert davrandığını belirtmeden geçemyioruz. 2550 mAh kapasiteli bataryanın kritik düzeye erişmesi için fazla emek harcamaya gerek kalmıyor. Fakat, hızlı şarj özelliği bu sıkıntının görmezden gelinmesini sağlayabiliyor. Nitekim, Galaxy S6 kritik şarj düzeydeyken prize bağlandığında 1,5 saatten kısa sürede tam batarya seviyesine erişiyor.

Özetlemek gerekirse, Samsung Galaxy S6, 2015 yılında temin edilebilecek en kapsamlı ve en kibar Android akıllı telefonlardan biri. Cihazın microSD kart girişinden yoksun yapısını, enerjiye düşkün işlemcisini ve yüksek sayılabilecek fiyatını sorun etmeyen kullanıcılar Galaxy S6 ile mutlu olacaklar

Fiyat: 2799 TL (64 GB dahili bellekli modelin KDV dahil fiyatıdır.)

Samsung Galaxy S6 Teknik Özellikleri

Ekran: 5,1 inç QHD (2560 x 1440 piksel) Super AMOLED

İşlemci: Sekiz çekirdekli 64-bit 2 GHz Exynos 7420, Mali-T760 GPU
RAM: 3 GB LPDDR4

Dahili Hafıza: 64 GB UFC 2.0

Kablosuz bağlantı: Wi-Fi 802.11 ac, Bluetooth 4.1, 4G LTE

Ön Kamera: 5 megapiksel, 2k/30fps video çekimi, geniş selfie

Arka Kamera: 16 megapiksel, optik görüntü sabitleme, 4K/30fps, 1080p/ 60 fps video
Batarya: 2550 mAh

Boyutlar ve Ağırlık: 143.4 x 70.5 x 6.8 mm, 138 gram

İşletim Sistemi: Android 5.0.1 Lollipop

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu