Oyun İncelemeleri

Samurai 2: Vengeance

IPhone/IPod ve Android işletim sistemleri için satışa sunulan Samurai 2 Vengeance PC’lerimize de konuk oluyor. Anime ve samuray deyince, benim aklıma hep Samuray Jack geliyor. Sürükleyici hikâyesi ve Aku’nun entrikalarıyla geleceğe hapsolmuş Jack’i, şimdi bile TV’de severek izliyorum. Ancak bu kez bir başka samurayın macerasına eşlik edeceğiz.

Japonya’nın medar-ı iftiharı
Samurai 2: Vengeance’da Daisuke adlı samurayı yönetiyoruz. Üç savaş lorduna karşı yenilen Orochi yakalanır ve idama mahkûm edilir. İdamdan bir gün önce kaçar ve yer altı tapınağına giderek Mikaboshi adlı şeytanla anlaşma yapar. Ona ruhunu satıp, anlaşma gereği çeşitli imkânlara sahip olur. Uçan bir kale inşa eden Orochi, şeytani bir ordu oluşturur. Daha sonra yeryüzüne inerek insanları öldürmeye başlar ve ruhlarını esir alır. Kendi köyünde öldürülen biri için intikam peşine düşen Daisuke, köyün ihtiyar bilgesi Odo ile tanışır ve bu kötülük hakkında bilgi edinir. Şimdi samurayımız bir şekilde bu uçan kaleye ulaşıp, Orochi ile hesaplaşma derdindedir. Bunu da bizim parmaklarımız başaracak. Oyunun hikâyesini, çizgi roman şeklinde hazırlanmış sayfalardan takip edebileceksiniz.

S2V anime tarzında hazırlanmış çizgi film tadında bir oyun. Her taraf oldukça ışıltılı renklerle kaplanmış. Yedi bölümden oluşan S2V’de, üç farklı zorluk seviyesi mevcut. Menüde ayrıca dojo diye bir bölüm daha var. Burada işimiz, üzerimize gelen düşmanları öldürmek. Tabii bu o kadar kolay olmuyor. Başlarda az miktarda olan rakiplerimiz, git gide artıyor ve onları öldürerek derece yapmaya çalışıyoruz.

Yolun yarısı yolda bitti
S2V’de düşmanları öldürüp mekanizmaları çalıştırarak geçitleri açıyoruz ve diğer alanlara ulaşıyoruz. Klasik samuray karakterleri ve bosslar düşmanımız rolündeler. Bunlar genelde eli kılıçlı, zırhlı ve oklu düşmanlar olarak çeşitlenmiş. Boss dediğim birkaç yerde karşımıza çıkan insan irisi bir varlık ve sonda karşılaşacağımız Orochi (Spoilere girdik biraz). Mücadeleler bazen o kadar zorlaşıyor ki, “bu düşmanlar bitmeyecek mi?” diye soruyorsunuz. Platform tarzında hazırlanan mekânlara, birkaç kesici tuzaklar serpiştirilmiş ki, fazla zorlu değiller. Ama dönen tuzaklarda yolun sonuna gelebilmek için zorlandığımı itiraf edeyim.

Çift parmak katana
Oyun içinde düşmanları öldürerek ve tahta varilleri kırarak puanlar topluyoruz. Bu puanları, klavyemizde “I” tuşuna basarak kullanabileceğiz. Sağlık barımızı yükseltip çeşitli kombo hareketler alabiliyoruz. Vuruş tuşları faremizin sağlı sollu tuşları olarak ayarlanmış.  Sol tuşla klasik vuruşlarımızı gerçekleştirirken, faremizin sağ tuşu ile daha etkili vuruşlar yapıyoruz. Zırhlı samurayların bloklarını da yine bu sağ tuşla bertaraf edip saldırıya geçiyoruz. Kombolarımızı sıralarken ekran yavaş çekime geçiyor ve düşmanlarımızın ikiye bölündüğüne şahit oluyoruz. Zıplama tuşu yok, onun yerine düşman hamlelerinden kurtulmak için space tuşunu kullanıyoruz.

S2V’de klasik samuray film müzikleri kullanılmış. Bir de oyunda duyabileceğimiz karakterimizin savaşırken çıkardığı sesler. Oyun yapısı düşmanı öldür ilerle ve mekanizmaları harekete geçir şeklinde hazırlandığından bir süre sonra aynı şeyleri yapmaktan sıkılıyorsunuz. “Oyununda beklemediğiniz bir sona ulaşacaksınız” deyip sizi biraz meraklandırayım.

Bu yaz aylarında eğlencelik olabilecek yapım, anime severlere hitap ediyor. Hikâye ilginizi çektiyse Daisuke’ye macerasında eşlik edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu