Oyun Haberleri

Serious Sam 4 ile Vatikan’a gidip Popemobile sürebileceksiniz

Serious Sam 4 için yayınlanan yeni bir fragman oyunun yapısındaki temel değişikliklerden birini gösteriyor. Bölge olarak seçilen Vatikan ve yeni düşmanlarla kapışmak için yeni aletler kullandığımız gözümüze çarpıyor.
[reklam=496]

Serious Sam 4, Vatikan, Papamobil!

Serios Sam oyunlarının öne çıkan özellikleri her şeyin kusursuz ya da gerçekçi olması değil, daima her şeyin bozuk ve kırık olmasıydı. Future Games Show’da gösterilen yeni Serious Sam 4 fragmanını hemen alt taraftan izleyebilirsiniz.

Asla gülmeyen ciddi suratlı abimiz Sam, bir nedenle Vatikan yolcusu oluyor ancak yol bilmediği için yerel halktan bir teyzemize yön soruyor. Teyzemiz hiç kıyar mı gencecik delikanlıyı yürütmeye, hemen ona Popemobile’in yerini tarif etmeye başlıyor. Karakterimiz Sam ise “Hiç benlik değil teyze, direk yolu tarif et Vatikan’a gideyim” demeye getirirken teyzemiz “Aptal olma çocuk. Bu yeni Popemobile” diyor ve Sam ağır silahlarla kuşatılmış bir makine olarak yoluna devam ediyor.

Popemobile diyince aklınıza ilk Katolik Kilisesi papasının halka açık gezilerde kullandığı o üstü cam kaplı araba gelmesin, Sam’in popemobile’i daha işlevsel. Mental’in ordularını katletmek için kullandığı bir ölüm makinesi de diyebiliriz. Tabi Sam böyle dev bir canavara dönüşünce düşmanların da büyümesini beklemek sıradışı değil. Cthulhu mitosundan fırlayıp gelmiş gibi görünen devasa bir düşman da fragmanın hemen devamında beliriyor. Tabi düşmanlarla dövüş şekli Serious Sam serisinden aşina olduğumuz gibi taktiksel ya da stratejik değil “Çok vur, çok hareket et, az düşün” tarzında. Biz de bu oyuna zaten bunun için para ödüyoruz, Croteam‘in saçmalığa dört kolla sarılıp, ciddi olan her şeyin gülünç yanlarını bize göstermesi bu seriyi kıymetli kılıyor.

Serious Sam 4 aslında dev düşmanlarla karşılaştığımız ilk oyun değil. Serinin üçüncü oyununda da devasa boyutlarda düşmanlarla karşılaşıp hepsini yenmiştik. Afganistan’ın ortasında ortalıkta deliler gibi koşup sağa sola güdümlü füzeler sıkan dev bir robotu bile yendiysek Cthulhu mitosundan fırlayıp gelmiş yaratığın dokunaçları bizim için çok dert olmasa gerek. Bildiğiniz gibi Serious Sam 4 aynı zamanda Türkçe dil desteğine sahip olarak çıkacak. Oyun 24 Eylül 2020 tarihinde PC için çıkıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu