Oyun İncelemeleri

Shadowgun War Games İnceleme

Shadowgun War Games İnceleme: Madfinger imzasını taşıyan Shadowgun War Games, mobil platformda rekabete dayalı bir oynanış vaat ediyor. Daha öncesinde tek tük örnekleri ile karşılaştığımız rekabete dayalı oyun modları, hem altyapı yenilikleriyle hem de oyuncuların bu tarafa kayması ile sayısını arttırır oldu. Baştan söylemem gerek, Shadowgun War Games  sahip olduğu tüm özellikleri ve düzgün işleyen sistemini geliştirmeyi başarırsa bu türün öncülerinden birisi olabilir.

Shadowgun War Games İnceleme

Shadowgun War Games, FPS kamera açısından oynanan ve içerisinde rekabete dayalı modların bulunduğu bir sisteme sahip. Oyunun en büyük farkı ise farklı dinamikleri kendi içerisinde sağlam bir şekilde barındırıyor olması. Call of Duty Mobile’da olduğu gibi güzel harita ve çatışma hissiyatına sahip. tabi rakiplerinizi birkaç kurşun ile indiremiyorsunuz. Bu da çatışma hissiyatının daha uzun sürmesine ve bu türü seven oyuncuları kendine daha iyi bağlamasını sağlıyor. Bunun yanı sıra Overwatch oyununda olduğu gibi oyunda yer alan her karakterin kendine has bazı özellikleri var. Her karaktere iki farklı özellik eklenmiş ve bu özellikler savaş alanında birçok değişkene sebep oluyor. 

Karakter özelliklerine geçmeden önce oyunun en önemli iki handikapından bahsedeceğim. Oyunda şu an için hem harita sayısı hem de akrakter sayısı oldukça az. Harita sayısını bir şekilde görmezden gelebiliyorsunuz ama 5 karakter 10 oyuncu bulunan bir oyun için oldukça az. Üstelik oyun başladığında 3 karakter ile başlıyor ve daha sonra diğer iki akrakterin kilidini seviye atladığınızda açabiliyorsunuz. Karakter sayısı tabi ki ilerleyen dönemlerde artacaktır ama ilk açılışta en azından takımları farklılaştırmak adına 8, 10 karakter olması gerekiyordu. Oyundaki karakterler ve özellikleri şu şekilde;

Slade: Belki de en çok kullandığım karakterlerin başında Slade geliyor. İki farklı makineli silahının yanı sıra bomba kullanması ve kendini iyileştirebilmesi Slade’in en büyük avantajları arasında. Özellikle önemli bir çatışma anında kendinizi iyileştirebilmeniz o karşılaşmadan avantajlı çıkmanıza sebep oluyor. 

Sara: Sara için kısaca Medic (Sıhhıye) tipi bir akrakter diyebiliriz. Takım arkadaşlarını iyileştireerek destek görevi gören Sara, aynı zamanda etrafına büyük bir kalkan açarak strateji anlamında da farklı bir yola girebiliyor. Özellikle bayrak yarışında kaçarken arkanızda bırakacağınız kalkan, rakibin size belki de son kurşunu sıkmasını engelleyebiliyor.

Revenant: Bu karakter için kısaca Tank görevi gören karakter benzetmesi yapabilriz. Diğer karakterlere göre biraz daha yavaş olması bayrak yarışında geri kalmasına sebep olabiliyor ama dayanıklılığını arttıran ve rakibi sersemleten özellikleri ile takım savaşlarında kilit rol oynadığını söyleyebilirim.

Jet: Yakın dövüşte avantajlı tabancası ve pompalı tüfeği dışında jet’in oldukça farklı özellikleri bulunuyor. 3 kullanımdan sonra CT yiyen sıçrama özelliği dışında zamanda bir çatlak oluşturan Jet, görünmez olarak belli bir mesafe katedebiliyor.

Willow: Oyundaki keskin nişancı rolünü üstlenen Willow, yakın dövüşte ise hafif makineli bir silah kullanıyor. Özelliklerine baktığımızda ise daha yüksek hasar verdiği Super Charge ve mayın koyma özelliklerini görüyoruz. Mayın olayı hem daha iyi bir pozisyon almanızı sağlıyor hem de kaçışlarda ya da bayrak kapmada sizi avantajlı duruma sokabiliyor. 

Shadowgun War Games 5vs5  olarak oynanabilen bir yapıya sahip. Oyuna girdiğiniz anda öncelikle Team Deathmatch olarak bildiğimiz oyun modu ile karşılaşıyorsunuz. Bu modun amacı hepinizin bildiği gibi rakip takımı belirli bir süre içerisinde egale etmek ve en çok öldürme sayısına takımca ulaşabilmek. Oyunda 5.seviyeye geldiğinizde ise bayrak kapma modu ile karşılaşıyorsunuz. Bu mod doğal olarak team Deathmatch moduna göre daha strateji içeriyor. Rakip takımı bastırmaya çalışırken aynı zamanda onların üssünde olan bayrağı kaçırarak kendi üssünüze getirmeniz gerekiyor. Aynı şekilde rakip oyuncular da sizin bayrağınızı çalmaya çalıştığı için bir taraftan da tetikte olmanız lazım. Yani bazı durumlarda rakip bayrağı taşırken kendi bayrağınızı bile yarı yolda korumaya çalışabiliyorsunuz. 

Çatışma dinamiklerini açacak olursak

Her iki oyun modunu da uzun süre oynadım ve oldukça keyifli olduklarını söyleyebilirim. Bu noktada karşılaştığım iki unsur ise oyunun henüz tam olarak oturmadığını gösteriyor diyebilirim. İlk neden çoğu oyuncu bayrak kapma gibi modların işleyişinden haberdar değil. Muhtemelen yaş unsurundan dolayı sadece rakip vurma üzerine kurulu bir mod gibi gören oyuncuların bir hayli fazla olduğunu söyleyebilirim. Oynadığım belki de 20 maçın yarısında takım arkadaşlarımın bayraklarla uzaktan yakından alakası yoktu. Tabi aynı şekilde rakip takımda da bu tarz oyuncular olduğu için bayrağı kapmak da korumak da size düşebiliyor.

Görsel anlamda oldukça hoş duran Shadowgun War Games, hem iOS hem de Android platformu için çıkmış durumda. Oyunu telefonda oynarsanız kontrol etmenin oldukça kolay olduğunu söyleyebilirim. Zaten ayarlardan dilerseniz değiştirebileceğiniz hedefleme sistemi ile oyunu dilediğiniz gibi oynuyorsunuz. Bu da telefonda oynarken size büyük bir kolaylık sağlıyor. Shadowgun War Games inceleme videosunu yaparken ben iPhone 11’de oynadım ve uzun süre oynamama rağmen bir kontrol ve görsel anlamında bir problem ile karşılaşmadım.

Diğer taratan tabletler daha büyük olduğu için kontrol imkanı da zorlaşmış. Dualshock 4 gibi kontrolcüler ile oynayabiliyorsunuz ama burada da tuşlar gerektiği gibi çalışmıyor ve ayarlar kısmında kontrolcülere dair bir ibare göremiyorsunuz. Muhtemelen oyun yeni olduğu için yapım ekibi bu noktaları biraz es geçmiş. Diğer taraftan kontrolcü desteği bu tarz bir oyun için bazı problemlerin ortaya çıkmasına da sebep olabilir. Tamamen Türkçe olan oyun ile ilgili bahsetmem gereken son şey ise mağaza fiyatları. Oyunu tamamen bedava olarak oynamak mümkün, fakat mağazada satılan kozmetik ürünler ve sezon paketleri gerçekten çok pahalı. Bu konuda bir dengeleme gelmesi şart diyebilirim.

Sonuç olarak Shadowgun War Games inceleme yazısında da görebileceğiniz gibi oyun mobil platformda oynayabileceğiniz en keyifli rekabete dayalı yapımlardan birisi olmuş durumda. Bu türü seviyorsanız kesinlikle göz atmanız gerekiyor diyebilirim. Oyunun karakter, harita ve mod konusunda çok önemli eksikleri var ama zaman içerisinde bu eksikleri giderebilecek potansiyele sahip olduğunu da söylemem gerekiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu