Oyun Haberleri

Şiddet ve cinselliğe sahip Last of Us 2 yetişkin damgası yedi

Last of Us 2 yetişkin damgası yiyen bir başka oyun olarak karşımıza çıkacak. Yapım aşamasında sona gelinen oyunun ESRB kurumu tarafından M(Mature), yani yetişkin damgası yediği açıklandı. Bu damgayı yemesindeki sebepler de açıklandı.

Şiddet ve cinselliğe sahip olan Last of Us 2 yetişkin damgası yedi

Son olarak Last of Us 2 ertelenme haberleri ile karşımıza çıkmış ve yeni çıkış tarihi olarak 29 Mayıs 2020 açıklanmıştı. Yapım sürecinde sona yaklaşan oyun doğal olarak içerdiği sahneler sebebiyle yetişkin damgasını yedi. Bu konuda ESRB tarafından yapılan açıklamaya baktığımızda kan, yoğun şiddet, çıplaklık, cinsel içerikli sahneler, kullanılan dil ve uyuşturucu kullanımı gibi başlıkların oyun içerisinde yer aldığını görüyoruz. 

İlk Last of Us dünyası da içerdiği şiddet ve zombi teması ile karanlık bir yapıya sahipti. Fakat oyunun içerik uyarılarına baktığımızda ilk oyunda çıplaklık, cinsel sahneler ve uyuşturucu kullanımı gibi içeriklerin olmadığını görüyoruz. Oyunun tanıtım videolarındaki işkence sahneleri ve kan unsuru göz önüne alındığında daha acımasız bir dünyanın karşımıza çıkacağı da bir gerçek. Umarız bu yetişkin uyarısına ülkemizde de gerekli özen gösterilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu