Oyun Haberleri

Silahlı okul basma oyunu şimdiden tepki çekmeye başladı!

Özellikle Kuzey Amerika bölgesinde her sene sıkça karşılaşılan ve tüm insanları üzen silahlı okul baskınlarının ardı arkası kesilmiyor. Psikolojik nedenlerden dolayı nedensiz bir şekilde okulu basıp öğrencileri ve öğretmenleri katleden katillere karşı Amerikan Hükümeti sert tedbirler alsa da, bu tarz durumların ilerde de yaşayacağı tahmin ediliyor. Ancak Revived Games isimli bağımsız bir oyun geliştiricisi, bu acı olaylardan ilham alarak Active Shooter adında bir oyun tasarladı.

Active Shooter, daha çıkmadan oyuncuların tepkisini çekti

Steam sayfası açılan bu oyunda SWAT ekibi olmanın yanı sıra suçlu da olabiliyorsunuz. Suçlu olduğunuz taktirde ise silahlı okul baskını yapıp sivilleri öldürebiliyorsunuz. Böylesine hassas bir konu üzerinden oyun yapma fikrini kınıyoruz. Ayrıca Valve yetkililerinin nasıl böylesine insanların duyguları ile oynayan bir oyuna izin vermesine anlam veremedik. 6 Haziran 2018 tarihinde çıkacağı belirtilen oyun, daha çıkmadan Amerikan halkının tepkisini çekti.

Muhtemelen Valve, tepkiler daha fazla artarsa oyunu Steam’den kaldıracaktır. Geride bıraktığımız yıllarda çıkan Hatred isimli oyunda da bu tarz şiddet öğeleri vardı ve yine oyuncuların tepkisini çekmişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu