Oyun Haberleri

Şimdi de Wana Crypt0r 2.0 kendini güncellemeye başladı!

Geçtiğimiz günlerde Wana Crypt0r 2.0 adında bir kötü amaçlı yazılım ortaya çıkmış ve dünya ülkelerinin önemli devlet kurumlarıyla özel şirktlerin sistemlerini adeta saniyeler içerisinde kullanılamaz hale getirmişti. Bütün dosyaları, veri tabanları ve önemli bilgileri direkt olarak kendine has bir şifreleme dili ile şifreleyen virüs, bulaştığı sistemi anında çökeltiyor. Ülkemize de bulaşan virüs maalesef BTK’ye bağlı milli siber ordumuzun uğraşlarına rağmen hızlıca yayılıyor. Dünya genelinde bütün birimlerin canla başla def etmek için uğraştığı virüsün sonunda algoritması çözülmüştü ki bu sefer daha kötü bir şey oldu.

Zira virüsün algoritmasına müdahale eden siber güvenlik uzmanları, şimdi de virüsün kendini güncellediğini ve geliştirdiğini fark etti. Yani Wana Crypt0r 2.0 virüsü kendini 2.1 sürümüne yükseltti. Söylenene göre kendini güncellemesi ile beraber çözülen algoritması da değişti. Böylelikle maalesef siber güvenlik uzmanları tekrar virüsün gerisine düşmüş oldu. Ayrıca söylenene göre virüs kendini yeniledikten sonra eski sürümünde saldırmadığı Windows 10 işletim sistemlerine de saldırmaya başladığı gözlemlendi. Şimdi ise siber güvenlik uzmanlarını korkutan şey, virüsün algoritması tekrar kırılırsa virüs kendini bir kez daha yeniler mi?

Bu arada unutmadan hatırlatalım; uzmanlar yaptıkları uyarıları yenileyerek mutlaka bilgisayar kullanıcılarının kullandıkları antivürüsü güncellemeleri gerektiğini ve kesinlikle internetten kaynağına güvenmedikleri hiçbir uygulamayı indirmemelerini söylediler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu