Sinema/TV - Haberler

Şişko Nuri lakaplı Sıtkı Sezgin maalesef aramızdan ayrıldı

Şişko Nuri.. İşte hepimiz onu bu isimle tanıdık. Yeşilçam‘ın en önemli figürlerinden biri haline gelen Şişko Nuri lakaplı oyuncu Sıtkı Sezgin malesef aramızdan ayrıldı. Özellikle Sezercik filminde göstermiş olduğu performans ile hafızalara kazınan oyuncu Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesinde yoğun bakıma alınmıştı.

Şişko Nuri lakaplı oyuncu Sıtkı Sezgin aramızdan ayrıldı

1949 doğumlu, yani 69 yaşında olan Sıtkı Sezgin, bir süredir yoğun bakımda tedavi görüyordu. Çoklu organ yetmezliği sebebi ile hastaneye kaldırılan oyuncunun akşam saatlerinde yaşam mücadelesini kaybettiği açıklandı. Sıtkı Sezgin‘in yarın öğleden sonra Samsun Büyük Camii’nde kılınacak öğle namazından sonra defnedileceği de açıklandı.

Memleketinde toprağa verilecek olan Sıtkı Sezgin özellikle çocuk yaşta oynadığı filmler ile Yeşilçam’a adını yazdırmayı başarmıştı. On Küçük Şeytan, Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler, Sihirli Cüceler, Bağrımdaki Ateş, Hesap Günü ve Adile Teyze gibi yapımlarda rol alan oyuncu, 17 Ağustos depreminde evini kaybettikten sonra memleketi Samsun’a dönmüş ve burada yer alan Samsun Büyükşehir Belediyesi Huzrevi’nde hayatına devam ediyordu. Kendisini hep o gülüşü ile hatırlayacağız, Allah rahmet eylesin..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu