Oyun Haberleri

Sizce Valve, 2017 yılında Steam üzerinden ne kadar kazandı?

PC oyunculuğunun yılmaz kalesi olan Steam, her gün yeni kullanıcıları bünyesine katarak büyümeye devam ediyor. Özellikle oynaması ücretsiz ve rekabetçi oyunların sağladığı çekicilik sayesinde paralar kazanmaya devam eden Steam’in, 2017 yılında sahibi Valve’a ne kadar kazandırdığı ortaya çıktı. SteamSpy verilerine göre Steam, 2017 yılında 4.3 milyar dolar nakit parayı Valve’ın kasalarına koymuş. Not olarak bu satışlara indirilebilir içeriklerin dahil edilmediğini belirtelim.

Steam adeta para basıyor

Aslına bakarsanız düşününce, sadece sunucu ve oyuncu destek masrafları dışında Steam’in, Valve pek bir masrafı bulunmuyor. Yani Valve için Steam sayesinde para basıyor diyebiliriz. Ayrıca bu kar yüzdesinin her sene büyüdüğünün altını çizelim. Yani Valve büyük ihtimal ile önümüzdeki sene daha büyük bir kar oranı ile kasalarını yeniden dolduracak.

PUBG sayesinde güzel kar oranları elde eden Steam’in hala en büyük gelir kapısının Steam pazarı ve Counter Strike:  Global Offensive olduğunu söyleyebiliriz. Son olarak SteamSpy, 2016 yılına göre Steam’in 2017 yılında sahip olduğu üye sayısını yüzde 18 yükselttiğini söylüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu