Oyun Haberleri

Skyrim’de geçen gerçek bir hikaye!

Ünlü Amerikan oyun dergisi Game Informer, Bethesda’nın yeni ve heyecanla beklenen oyunu Skyrim’i uzun uzun denedi ve kasım sayısı için bizlere oyunda neler yaşadıklarını anlattı. Hikaye içinde yazılanların bazıları önceden bilinse de görevler daha önce bu kadar detaylı anlatılmamıştı. Yazı içerisinde bir çok SPOILER olduğunu da belirtelim.

Derginin verdiği bilgilere hızlıca bakacak olursak:

– Fast Travel’ı sadece önceden ziyaret ettiğiniz yerlere uygulayabileceksiniz.

– Bir kurdu öldürüp nehre attığınızda suya batamayacak, akıntıyla sürüklenip gidecek.

– Grup olarak saldıran kurtlar topluca karşıdan saldırmak yerine sağdan soldan da saldırmaya başlamış. Yani yaratıklar taktik kurarak saldıracak.

– Whiterun’a ilk geldiğinizde önceden hazırlanmış bir olay meydana geliyor. Olayda bir dev, Fighter Guild (Companions) üyelerine saldırıyor. Savaşçılar devi yendikten sonra oyuncuya kendi loncalarına katılmak isteyip istemediklerini soruyor. Oyuncu ise bunu reddedip üstüne bir de onlara saldırıyor ve ölüyor.

– Oyuna yeniden başladığında bu sefer Nimrel adında bir çiftçiyi görüyor ve ona suikast yapıyor. Oyuncunun amacı Dark Brotherhood’a girebilmek, lakin bu cinayet Oblivion’daki gibi DB misyonunu tetiklemiyor. Bunun üzerine oyuncu at çalıyor ve bu sırada Whiterun dışında bir olaya daha şahit oluyor. Muhafızlar bir kadını, aranan bir Redguard’a çok benzediği için sorguluyorlar. Sorgulama bitip muhafızlar uzaklaştıktan sonra oyuncu kadına saldırıyor ve hem onu, hem de askerleri kendisine saldırması için provoke ediyor. Bunun üzerine çaldığı at oyuncunun yardımına koşuyor. Oyuncu kaçıyor, bir Mudcrab öldürüyor. İkinci seviyeye atlıyor ve Whitrun’a geri dönüyor. Muhafızlar tarafından tutuklanıyor ve “Dragonsearch Dungeon” adlı bir zindana atılıyor.

– Yazar oyunda güçlü bir karakter oluşturmanın o kadar yavaş işleyen bir süreç olmadığını belirtiyor.

– Cezasını çektikten sonra Whiterun’ı biraz daha geziyor ve iki fraksiyon arasındaki kan davasına rastlıyor. Stormcloaks ve Battle-Borns adındaki bu iki grubun içinde bulunduğu bir gizem olayının peşinden gidiyor. Olaya göre Avulstein Grey-Mane, kardeşi Thorald’ın kayıp olduğunu ve bu işte Stormcloaklar’ın parmağı olabileceğini söylüyor. Oyuncu görevi kabul ediyor ve Whiterun’daki Battle-Born’ların merkezine gidiyor. Başarılı bir şekilde kilidi açıyor ve içeri süzülüyor ancak yakalanıyor. Grubun üyesi oyuncuya hangi fraksiyona sadık olduğunu sorduğunda yalan söyleyip “Battle-Born” diyor. Bunun üzerine üye bir anda dost canlısı oluyor ve aralarındaki samimiyet artıyor. Bu yalanı sayesinde oyuncu fraksiyon ile dost oluyor ve etraftaki altınları veya gerekli eşyaları rahatça toplayabiliyor. Etrafı rahatça araştırabildiği için merkezin içinde gizli bir oda buluyor ve odada Thorald’ın kaçırıldığını ve Northwatch Keep’te tutulduğunu yazan bir not buluyor.

– Oyuncu kaçırılan adamın kardeşine geri giderken The Bannered Mare adında bir tavernaya denk geliyor. Tavernanın dışında Brenuin adında bir sarhoş oyuncudan içeri girip bir şişe Argonian birası çalmasını istiyor. Bu görev ile diğer görevin uzunlukları farklı olduğu için kaçırılma görevi “Full Quest”, Argonian birası görevi ise “Miscellaneous Task” bölümünün altına giriyor.

– Argonian birasını bulduktan sonra onu Redguard hancısının arkasından başarıyla çalıyor. Kadının yanından geçerken onunla bir de diyaloğa giriyor ve onun, muhafızların aradığı Redguard olduğunu öğreniyor. Kadın ondan yardım istiyor ancak oyuncu kabul etmiyor ve tavernanın içinde son dedikoduları öğrenmek için biraz daha geziniyor. Bunun üzerine Dark Brotherhood’u bulmasını sağlayacak bir ipucu öğreniyor. Windhelm’de bir çocuk da DB ile temasa geçmeye çalışıyormuş. Bunun üzerine oyuncu çaldığı birayı kapıdaki sarhoşa verip karşılığında ödül olarak sağlık iksitleri aldıktan sonra, Grey-Mane’e kayıp kardeşinin yerini söyleyip ancak onunla Northwatch Keep’e gitmeyi reddediyor ve DB ile iletişime geçmek için bahsi geçen çocuğun peşine düşüyor.

– Whiterun’dan Windhelm’e giden bir karavan buluyor ve şehre varıyor. Şehirde DB ile iletişime geçmeye çalışan Aventus adlı çocuğun yaşadığı Aretino ailesine ait evi buluyor. Oyuncu çocukla karşılaştığında çocuk “Tatlı anne, tatlı anne, çocuğunu bana gönder ben de değersizlerin günahlarını kan ve korkuyla vaftiz edeyim” diyerek bir ilahi söylüyor. Çocuk oyuncuyu görünce neşeyle ona “Buraya geldiğine göre artık benim kontratımı kabul edebilirsin” diyor. Derginin yazarı çocuğun hikayesini anlattığında çocuğun annesi öldükten sonra gönderildiği Honorhall Yetimhanesinden kaçtığını ve orayı yöneten Grelod the Kind adlı kadının çocuk tacizcisi olduğunu, üstelik oradaki çocukları evlat edinmek isteyen aileleri de geri çevirdiğini belirtiyor. Dolayısı ile çocuk kadını öldürmek istiyor ve oyuncuyu da DB’nin gönderdiği bir suikastçı sanıyor. Oyuncu yine de görevi kabul ediyor ve Riften’de bulunan Honorhall’a gidiyor. Burada kadının çocuklara kötü davrandığına şahit oluyor ve kadın yalnız kalana kadar bekliyor. Kadın oyuncuyu fark ediyor ancak endişelenmiyor. Oyuncu kadını öldürdüğünde ise bütün çocuklar neşe içinde oyuncuya dönüp “Seni seviyoruz Karanlık Kardeşlik” diye bağırıyorlar, oyuncu ise geri dönüp çocuğa mutlu haberi veriyor.

– Ardından kaçırılan Nord’un görevine devam etmek üzere geri dönüyor ve dağları aşarak Northwatch Keep’e ulaşıyor. Başarısız kandırmacalar ve gizlilik eylemlerinden sonra kaledeki herkes oyuncuya saldırıyor. Etrafta çok fazla düşman olduğu için oyuncu oyunun zorluk derecesini “novice” seviyesine indiriyor, ki bu derece sadece savaşın zorluğunu etkiliyor. Ardından düşmanlarını teker teker öldürerek kalenin derinliklerine inip tutsağı buluyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu