Solucan beyni ile çalışan LEGO yapıldı
Yapay zekanın ve paralel olarak teknolojinin gelişimi her gün hız kesmeden devam ediyor. Programcılar bu sefer bir kıl kurdunun nöron bağlantılarını tekerlekli bir LEGO‘ya tanımlamayı başardı. Yapılan deneyin sonucunda LEGO, solucan kıl kurdu gibi düşünerek hareket etti. Aslına bakarsanız bunun gelecek nesiller için büyük bir gelişme olduğunun altını çizmekte fayda var. Keza organik bir yapının dijital ortama aktarılmasındaki ilk adımın atıldığını söyleyebiliriz.
Solucan beyin nöronları haritalandı ve LEGO’ya aktarıldı
Yani eğer bu teknoloji geliştirilirse (tabi ki geliştirilecektir), ilerde insan beynini bir robota aktarmak mümkün olacak. Open Worm adını alan bu proje kapsamında solucanın beyninde yer alan 302 adet nöron bağlantısı haritalandı ve bir programa simüle edildi. Solucan beynini taklit etmeyi başaran LEGO’ya hareketleri sırasında dışarıdan herhangi bir talimat gelmedi. Çalışmanın amacı olarak ise teknolojik olarak ileri seviyeye gelmiş medeniyetlerin, organik ırklardan ayırt edilmemesini sağlamak.
Yani gelecek yıllarda tamamen bir yapay zekaya bağlı olup ve insan beynine sahip olan robot ırkı ile karşılaşmak mümkün durumda.