Oyun Haberleri

Sony Bungie’yi satın aldı

Sony Bungie’yi yaklaşık 3.6 milyar dolar karşılığında satın aldı.  Destiny oyunlarının yapımcısı olan ve daha önce Activison-Bungie tartışmaları ile gündeme gelen Bungie, artık Playstation markası altında oyunlar üretecek. 2 hafta önce gerçekleşen Microsoft’un Activision-Blizzard’ı satın alması sadece oyun değil iş dünyasını da şaşırtmış ve Sony’nin Microsoft’un gerisinde kalacağına dair tartışmalar başlamıştı.

Sony Bungie’yi satın aldı, Destiny Playstation’a özel olmayacak

İlginç bir hikayeye sahip olan Bungie, 1991 yılında kurulmuş bir oyun stüdyosu. 2000 yılında Microsoft tarafından satın alınan firma aslında orijinal Halo oyunlarının yapımcısı. İlk Xbox konsolu için Halo: Combat Evolved’ı yapan Bungie 2007’de Microsoft ile bağlarını kopardı.

2010 yılında Activision ile 10 yıllık bir sözleşme imzalayan Bungie, 2019 yılında anlaşmayı bozarak Destiny’nin haklarını da eline almayı başarmıştı.  Bungie, konuya dair şu duyuruyu yayınladı:

Sony Bungie

” Playstation ile hayallerimiz ortak ve yaratıcı vizyonumuzu genişleterek her nesle uygun oyunlar yapmak istiyoruz. Yolculuğumuz bugün başlıyor. “

Bungie, bağımsız bir stüdyo olarak kalmaya devam edeceğini vurgulayarak Destiny 2 dahil olmak üzere gelecekte yayınlayacakları projelerin Playstation’a özel olmayacağını vurguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu