Oyun Haberleri

Sony, GTA serisinin geliştiricisini satın alabilir

Sony‘nin Take-Two Interactive‘i satın almak istediği haberi gündeme bomba gibi düştü. İddia’dan da öte, oyun sektöründen sağlam kaynakların raporlarına göre Sony, Take-Two ile görüşmelerde bulunduğu bildiriliyor. Hem 2K Games hem de Rockstar Games’in ana şirketi olan Take Two, Grand Theft Auto, Civilization, NBA 2K, Red Dead Redmeption gibi büyük markaları elinde tutuyor. Firmanın piyasa değerinin ise 10 milyar dolardan fazla olduğu tahmin ediliyor. Sadece bu iddia bile Take-Two’nun borsaya açık hisselerinin bir anda fırlamasına neden oldu. 

Sony, Take-Two’yu satın alacak mı? 

Oyun dünyasında taşları yerinden oynatacak bir iddia ortay atıldı. İddiaya göre Sony, Take-Two ile satın alma görüşmeleri yapmaya başladı.  Endüstri analisti Joel Kulina, Sony ve Take-Two’nun görüşmelere başladığı haberinin Take-Two‘nun hisselerini yüzde 5 oranında yükselttiğini belirtti. 

Take-Two’nun piyasa değerinin 10 milyar doların üstünde olduğunu göz önüne aldığımızda Sony’nin bu denli büyük bir yatırım yapıp yapmayacağı merak konusu. Ancak Sony bu satın almayı gerçekleştirebilirse, yeni nesil konsol savaşlarında büyük bir avantajı da eline geçirmiş olur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu