Oyun Haberleri

Sony, PC oyun satış rakamlarını paylaştı

Sony bildiğiniz gibi bir süredir PC platformuna da oyun çıkartmaya başladı. Daha önce Playstation konsollarına özel olarak çıkan yapımlar, bir süre sonra PC platformuna geliyor. Firma oyunları aynı anda çıkarmaya yanaşmasa da bu stratejini devam ettirecek gibi duruyor.

Sony, PC’de çıkan oyunları için satış rakamlarını paylaştı

Firma yaptığı açıklama ile PC platformuna da gelen üç önemli oyununun bu platformda ne kadar satış rakamına ulaştığını duyurduğu gibi yıldan yıla kazanç tablosunu da paylaştı. Verilen bilgilere göre Mart 2022 sonu itibari ile firmanın 2022 mali yıldaki geliri PC oyunları için 300 milyon dolara ulaşmış durumda.

2020 mali yılında PC platformundan sadece 35 milyon dolar gelir elde eden firma 2021 mali yılda ise 80 milyon dolara ulaşmış. Oyunların satış rakamları arttıkça 2022 mali yılında ne kadar büyük bir sıçrama yaşandığını da net olarak görüyoruz.

Oyun satış rakamlarına geldiğimizde ise 7 Ağustos 2020’de çıkan Horizon Zero Dawn’ın PC platformunda toplamda 2.39 milyon satış rakamını geride bıraktığı gözüküyor. Tabi devam oyununun da gazı ile bu satışların arttığını düşünebiliriz. Çıkışı üzerinden bir yıl geçen Days Gone toplamda 852 bin satışa ulaşırken geçtiğimiz Şubat ayında PC’ye gelen God of War ise 971 bin satış rakamına ulaşmış.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu