Oyun Haberleri

Sony, Türkiye’den ayrılıyor mu?

Gerek hedeflenen başarının yakalanmaması, gerek ekonomik sebepler, gerekse de farklı nedenlerden ötürü zaman zaman büyük, global ölçekli firmaların maalesef ülkemizden ayrılma haberleri ile karşılaşabiliyoruz. Son dönemde ise Sony’nin, daha doğrusu Sony Eurasia’nın ülkemizden ayrılacağına dair bazı haberler ortaya çıkmaya başladı.

Sony, Türkiye pazarından çekiliyor mu?

Öncelikle daha çok sosyal medya ve sözlük siteleri üzerinden konuşulmaya başlayan Sony ayrılığı ile ilgili henüz resmi bir açıklama olmadığını belirtelim. Yani yapılan tüm açıklamalar ve haberler iddia niteliğinde. 

Sony bildiğiniz gibi sadece ürün bazında değil sinema, müzik başta olmak üzere birçok konuda faaliyet gösteren bir firma. Yani Playstation’ın da aralarında olduğu tüm bu yapının büyük bir çatı şirketi olduğunu göz önünde almamız gerek.

Sony ürünleri ise bazılarınızın bildiği gibi aslında bir distribütör aracılığı ile Türkiye pazarında uzun süredir faaliyet gösteriyor. İşte bu distribütör firmanın, yani Sony Eurasia Türkiye’den ayrılacağı belirtiliyor. Zaten telefon gibi önemli konularda çok önce ülkeden çekilen firmanın operasyonlarını çok daha ufak bir ekiple yöneteceği gelen bilgiler arasında. Bu ayrılığın hangi ürünleri, operasyonları kapsayacağına dair bir bilgi ise henüz yok. Tabi Sony deyince akla hemen Playstation markası da geliyor.

Playstation markası tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de Sony’nin en başarılı olduğu markalardan birisi. Bu nedenle resmi bir açıklama olmasa da olası bir Sony Eurasia ayrılığında bile Playstation markasının faaliyetlerine devam edeceğini tahmin etmek çok zor değil. Bunu söylememizin bir diğer sebebi de bildiğiniz gibi Playstation Türkiye’nin aslında İngiltere’ye bağlı olması. Şahsen olası bir Sony Eurasia ayrılığında tedarik ve satış kanallarında bazı değişiklikler ile Playstation operasyonlarının hız kesmeden devam edeceğini düşünüyorum.

Konu ile ilgili Sony ve Playstation yetkilileri ile irtibata geçtik. Gelen açıklama olduğunda sizleri bilgilendireceğiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu