Sinema/TV - Haberler

Sony’den Spider-man ayrılığı hakkında ilk açıklama geldi

Örümcek Adam‘ın Marvel evreninden ayrılması ile ilgili Sony tarafından açıklamalar gelmeye başladı. Yapılan açıklamaya bakacak olursak Sony tarafı yaşanan bu anlaşmazlıktan dolayı Marvel, dolayısı ile Disney‘i suçluyor.

Sony’den Spider-man açıklaması: “Hayal kırıklığına uğradık”

Dün gece saatlerinde Marvel hayranlarını üzecek bir haber gelmiş ve Örümcek Adam’ın Marvel Sinematik Evreni’ne veda edeceği açıklanmıştı. Disney brüt ücretten aldığı %5’lik payı arttırmak istediğini belirtmiş ve Sony’ye 50/50’lik bir teklifle gitmişti. Sony ise ilk iki filmde olan anlaşmanın devam etmesi gerektiğini belirterek bu teklifi reddetmişti. İşte yaşanan bu anlaşmazlık sonrası Sony tarafından konuyla ilgili ilk açıklama geldi.

Hayal kırıklığına uğradık. Yine de Disney’in bir sonraki film için ana yapımcı olarak devam etmek istememesi kararını saygıyla karşılıyoruz. Bu durumun ilerleyen dönemlerde değişmesini umuyoruz ama şu aşamada Disney’in Marvel tarafında sahip olmadığı IP’ler ile ilgili sorumluluk sahibi olmadığının anlaşılması lazım. Kevin müthiş biri. Yardımlarından, rehberliğinden dolayı ona minnettarız ve devam etmemiz için bize sunduğu yolu taktir ediyoruz.”

Sony’nin açıklamasında anlaşmazlık sebebiyle Disney’i neden gösterse de firmanın biraz ılımlı olduğunu ama fiyat ve finansal konuda kesinlikle geri adım atmayacağını belli etmiş. Şahsen Marvel’ın bir şekilde olayı tatlıya bağlaması gerekiyor. Aksi durumda sadece örümcek Adam değil, Örümcek Adam evrenindeki bütün karakterlerden de feragat etmesi gerekiyor. Iron Man sonrası Örümcek Adam’a yüklenen rolü düşünecek olursak bu durum Marvel sinematik evreni için büyük kan kaybına sebep olabilir.

Diğer taraftan ilk haberimizde belirttiğimiz gibi anlaşmanın tamamen bitmesi durumunda Sony, örümcek Adam’ı Venom ve Morbius filmlerinin evrenine dahil edebilir. Filmlerin yeniden çekilebileceğine dair dedikodular var ama Tom Holland‘ın zaten anlaşmasının Sony ile olduğunu da ekleyelim. Yani yeni bir film için yeni bir oyuncu arayışına gerek duyulmayacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu