Oyun Haberleri

Square Enix: “Bu neslin konsolları artık sıktı”

Yeni nesil eski nesil tartışmalarına Square Enix’in dünya teknoloji yöneticisi Julien Merceron’da katıldı.

Yaptığı bir röportajda Julien Merceron, mevcut nesil konsollarının gereğinden fazla hayatta kaldığını söylerken bu konsolların hayatlarını uzatma çalışmasının da Sony ve Microsoft’un yaptığı en büyük hata olarak değerlendirdi.

Teknoloji direktörü Sony ve Microsoft’un mevcut konsolları sekizinci senesine taşımasının maliyetli bir hata olduğunu belirtti.

“Bir cihazın yaşam ömrünü programlama karmaşası ile yönetmeniz gerekmez çünkü onun yaşam ömrünü sizin online modeliniz belirler. Ve ayrıca bzilerin belki de uzun nesiller istemediğimizi de belirtebilir miyim? Sony ve Microsoft bu neslin 7,8,9 hatta 10 sene yaşayacağını söyleyip duruyor. Bence bu onların en büyük hatası.”

“Bu nesil haddinden fazla kaldı.Bunu söylememin sebebi yeni platform üzerinde çalışan bir sürü geliştiricinin olması ve belki bunlar başarılı olamayacak platformlar. Onlar da bir sonraki nesli bekleyip o platformun üzerine atlayacaklar. Bunu bu nesilde yapamadınız ama. O yüzden geliştiriciler de gidip farklı platformlar buldular. Gidip tarayıcıları buldular, iOS’u buldular, kendilerine iş çıkartacak çok daha iyi platformlar buldular.”

“Aslında Sony ve Microsoft’a diğer platformların bu kadar ilerlemesinden dolayı teşekkür etmek lazım. Onlar bu neslin ömrünü uzattıkça insanlar farklı şeylere yöneliyor ve yeni donanımlara hazırlıyor.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu