Oyun Haberleri

Square Enix, Life is Strange’in yeni oyunu için Denuvo’dan vazgeçti

Life is Strange’in yeni oyunu Before the Storm, PC’de yerini aldı. Steam’de satışa sunulan Before the Storm, diğer Square Enix oyunları gibi Denuvo koruması ile gelmesi bekleniyordu. Fakat Square Enix bu sefer yapımda Denuvo’yu seçmedi. Daha öncesinde Just Cause 3, NieR: Automata ve Tomb Raider gini oyunlarında Denuvo teknolojisi kullanan şirket, işe yaramadığını anlayınca Denuvo ile olan ilişiğini kesmiş gibi görünüyor.

Denuvo, her ne kadar yeni çıkan oyunları korumak ve dosya aktarımını sağlamamak amacıyla bulunsa da, işi pek de iyi yürütemiyor. Yakın zamanda çıkan yeni South Park oyunu Fractured But Whole da korumasını Denuvo ile sağlıyordu, fakat yapımın korsan versiyonun çıkması sadece bir gün içerisinde gerçekleştirilmişti. İşi garibi ise, Square Enix’in bir diğer yapımı olan Star Ocean, yakın bir süreç içerisinde Steam’de HD olarak belirecek, yapımın Steam sayfasında ise Denuvo Anti-Tamper teknolojisi ile korunacağı söyleniyor.

Square belki Denuvo’yu kullanmayı unutmuş olabilir veya yapım için çıkacak olan yamalar ile Denuvo’yu tekrar sisteme katabilir. Yine de Square Enix’ten bahsediyoruz, ne yapacakları belli olmaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu