Oyun Haberleri

S.T.A.L.K.E.R.’ın ruhani devam oyunu yolda

West Games, klasikleşmiş hayatta kalma oyunu S.T.A.L.K.E.R. için ruhani bir devam oyunu çıkaracaklarını duyurdu.

West Games, S.T.A.L.K.E.R.’ın geliştirici stüdyosu GSC Game World’un tepe isimlerinin oluşturduğu bir stüdyo. Yapacakları ilk oyunun S.T.A.L.K.E.R.’ın ruhani devam oyunu olacağını belirten West Games, bu konuda kararlı olduklarını belirtti.

Oyunun isminin Areal olduğunu ve Kickstarter kampanyasının başladığını belirten stüdyo konuyla ilgili, ” Klasikleşmiş hayatta kalma oyunu S.T.A.L.K.E.R.’ın ruhani devam oyununu yapmak için kolları sıvadık. Areal isimli oyunumuz, kıyamet sonrası bir dönemi konu alacak ve istediklerimizi yapmakta çok özgürüz çünkü Kickstarter kampanyası ile kimseye bağımlı kalmak zorunda değiliz.” açıklamasını yaptı.

An itibariyle 50.000 dolar bağış toplayan Areal, dünyaya meteor çarpması oluşan bir kıyamet sonrası dönemde geçmekte. Meteorun çarpması sonucunda dünyaya ait olmayan “Metamorphite” isimli bir element ortaya çıkar ve bildiğimiz medeniyetin sonunu getirir. Aslına bakarsak oyunun hikayesi, aynı adı taşıyan Sergey Tarmashev isimli yazarın romanından alınma yani Areal, konu anlamında iyi bir iş çıkaracak gibi görünüyor.

Areal, bizleri devasa ve renkli bir dünyanın ortasına bırakmaya hazırlanıyor. Yapımcıların yaptıkları açıklamalara göre, dünya üç farklı bölgeye ayrılmış ve her bölgede birbirinden farklı maceralar ve yaratıklar bizleri beklemekte. Ayrıca oyundaki silahların tümünün özelleştirilebileceğinden bahseden West Games, Areal’in dünyası çok büyük olduğu için oyunda araçlarında bulunacağını belirtti.

Areal; Linux, PC, PS4, Xbox One, Mac ve Wii U için geliştirilmekte. Oyun, 2015 yılının Eylül ayında oyuncularla buluşmaya hazırlanıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu