Oyun Ön İncelemeleri

StarCraft 2: Heart of the Swarm (İlk Bakış)

1999 yılında ilk bilgisayarımı aldığımda Winamp’tan sonra kurduğum ikinci yazılımdı Starcraft. O zamanlar sadece hikaye kısmını oynardım ancak bilgisayarların yaygınlaşması ve internetin evlerimize girmesi sonucu çoklu oyuncu kısmına hızlı bir geçiş yapmıştım. O günlerden tek hatırladığım Koreli’lere olan nefretimdir. Ben binaları tamamlayana kadar üssüme girerlerdi adamlar. Ne bileyim bütün Kore’nin yavaş yavaş Zerg olmaya başladığını.

O aralar Starcraft’ın Broodwar ek paketini de bir güzel oynamıştık. Yavaş yavaş sıkılmaya başlamamızın hemen ardından kulağımıza gelen “Starcraft 2 çıkıyormuş seneye(!)” lafları bizi yine şevklendirmiş ve oyunu oynayan ellerimiz paslanmasın diye oynamaya devam etmiştik.

Çok seneler geçti
Tabi sonucu hepimiz biliyoruz. Sene 2001 oldu, geçti 2002 oldu, 2006 oldu, 2009 oldu… Blizzard her sene utanmadan E3 fuarına katılıp “bakın böyle bir oyun yaptık, Blizzard Campus’te deliler gibi oynuyoruz ama oyunu daha piyasaya sürmüyoruz çünkü bizim akli dengemizde sorun var” diyerek her sene daha da ağzımızın suyunu akıttı.

Yıllarca Kerrigan için gözyaşı döken ve artık oyunu beklemekten yaşlanmış bünyelerimiz tam umudu kesmişken internet dünyası Starcraft 2 üçlemesinin ilk oyunu olan Wings Of Liberty’nin 27 Temmuz’da raflarda olacağını söyledi. Evde “Hell, it’s about time!” diye bağırdığımı hatırlıyorum.

Wings Of Liberty’i bıkmadan, sıkılmadan hala oynuyoruz. O kadar yıl beklemenin acısını çıkarıyoruz bir anlamda.

Blizzard ise ikinci oyunun çok yakında geleceğini söyledi. Ancak sanırım bu durumu kimse önemsemedi çünkü ilk oyunu ilkokulda beklemeye başlayanlar oyunu üniversitede oynayabilince haliyle insanların şevki kırıldı. Blizzard’ın söylediğine göre oyun 31 Aralık 2012’de raflarda olacak.

Starcraft Sezon 2 Bölüm 2
Hikayenin Zerg kısmında olmak benim açımdan biraz can sıkıcı. Yıllardır Terran’lara gönül vermiş birisi olarak, her saldırdıklarında elime geçirdiğim bir gazeteyi rulo yaparak saldırmak istediğim bir ırkın gözünden bu hikayeyi görmek biraz tuhaf olacak.

Kerrigan ilk oyunun sonunda Jim’in 4 sezonluk “Yalan Rüzgarı” senaryosu çıkarılabilecek aşkı sayesinde tekrar insan oluyordu. Ama Jim’in aşkı gözünü kör ettiği için Kerrigan’ın hala intikam istediğini görememektedir. Üstelik Kerrigan ne kadar tamir edilse de yarı yarıya Zerg’dir ve bundan kurtulması mümkün değildir.

Kerrigan yeniden insan olduktan sonra da hala Zerg’ler ona itaat etmektedir. Ancak Kerrigan her birimden aynı itaatkar tavrı alamaz. Nedeni de aslında Kerrigan’ın kendi ektiğini biçmesidir.

Kerrigan’ın Tarsonis’teyken neler yaptığını göreceğiz bu oyunda. Anlaşılan Kerrigan bütün gezegene hakim olmuş ancak komple gezegeni idare edemeyeceğini anlayınca Brood Mother denen bir ırk yaratmış ve bunları orduların başına geçirmiştir. Daha sonra Jim tarafından kurtarılınca da Brood Mother’lar ipleri kendi eline almıştır.

Bundan sonrası biraz karanlık senaryoda. Çünkü Kerrigan’a yardım edip yine eski gücüne kavuşturacağız gibi durmasına rağmen, ilerleyen safhalarda ne olacağını kestiremiyoruz. Şahsi görüşüm, Tarsonis’te ne kadar Hydralisk varsa toplayıp Arcturus Mengsk denen kendini bilmeze saldırmak olacaktır.

Yeni birimler, yeni savaşlar, yine aksiyon
Blizzard firması oyunda yeni birimler olacağını ve önceki birimlerin evrimleşebileceğini duyurdu.  Bunlara hızlıca bir göz atarsak Zerg’ler de Viper denen uçan birimler ve Swarm Host denen, yine toprak altından saldıran, düşmanları görünce inanılmaz hızla çoğalıp saldırıyı önlemeye çalışan birimler olacak.

Terran’lara; Warhound denen robotlar, Battle Helion denen tekerlekli ve tekerleksiz olmak üzere iki farklı şekilde ilerleyen araçlar ve Shredder denen, saldırıları kontrol edebilen hareketli birimler olacak.

Protoss’larda ise Replicant adı verilen mikroskobik robotlar, Oracle denen, düşmanın kaynaklarını toplamasını yavaşlatan ya da tamamen durduran uçan üniteler ve Tempest adı verilen, Terran’lardaki Battlecruiser’lara eşdeğer bir birim getirilecek.

Oyunun daha çok hikaye modunda kullanılacak olan Zerg geliştirmeleri ise şöyle;

Zergling’ler
Swarmling: Zerg aleminin en işe yaramaz yaratığı olan Zergling’lerin evrilmesi sonucu ortaya çıkan yaratıklardır. Zergling’lerin aksine bir yumurtadan 2 yerine 3 adet çıkacak ve fazladan minerale gerek duymayacaklar. Ancak sanırım bu olay ani saldırı yapmak dışında bir işe yaramayacak.

Raptor: Swarmling’lerin gelişmesi sonucu ortaya çıkan yaratıklardır. En önemli özelliği tavşan misali zıplayabilmesidir. Ani saldırı yaptıktan sonra hoplayarak kaçmak eğlenceli olacağa benziyor.

Roach’lar
Yere gömülü olarak kullandığımız bu yaratıklar yeni oyunda 2 farklı türden sadece birisine dönüştürülebilecek.

Leech: Roach’lardan +10 daha fazla sağlığa sahip olan ve toprak altına gömülünce daha hızlı yenilenebilen yaratıklardır.

Prowler: Roach’larla aynı statüde olan fakat tek farkı toprak altında ilerleyebilen yaratıklardır.

Baneling’ler
İlk oyunda da karşımıza çıkan bu yaratıklar, ikinci oyunda 2 farklı türe evrimleşebilecek.

Gorgeling: Baneling’lerden farklı olarak ölünce kendi üretimi için gerekli olan mineral ve gazı ortama bırakan yaratıklardır.

Splittering: Öldükten sonra ikiye bölünüp savaşa devam eden yaratıklardır.

Kıyamet kopmadan
21 Aralık’ta kıyamet kopup ölmezsek, oyunu 31 Aralık’ta oynayabileceğiz. Ancak oyunu 31 Aralık’ta çıkacak diye beklemek sanırım iyimser bir hareket. Blizzard bizi utandırır da tam olarak o tarihte oyunu piyasaya sürerse, 2013 yılında büyük çoğunluğumuz Zerg olacağız. Ne demişler yeni yıla nasıl girersen bütün yıl öyle geçermiş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu