Oyun Haberleri

Steam oyunlarına %500’e varan zamlar gelmeye başladı

Steam platformunda bildiğiniz gibi son dönemde büyük dalgalanmalar yaşanmaya başladı. Uzun süre boyunca döviz kurunu sabit tutmayı başaran firma kurda yaşanan büyük yükselişlerin ardından sabitlenen döviz kurunda bir değişikliğe gitmeye başlamıştı. Kur Capcom gibi bazı firmaların oyunlarında 10 TL’ye çıkmış ve birçok oyunda değişik fiyatlar görmeye başlamıştık. Bugün ise son 24 saatte 1000’den fazla oyunun fiyatında değişiklik yaşanmaya başladı.

Steam oyunlarına zam gelmeye başladı

Fiyat artışlarına baktığımızda oranlarda inanılmaz değişimler görüyoruz. Genel olarak birçok oyun %250 – %300 oranında değişim gösterirken bu oranın %500’leri aştığı da bazı yapımlarda gözüküyor. Steamdb listesinde son 12 saatte ise 500’den fazla oyunun Türkiye fiyatında yükseliş saptanmış durumda ve bu sayı her geçen dakika artmaya devam ediyor.

Üstelik listeye baktığımızda hem yeni hem de eski oyunların fiyatlarında yükselmeler görüyoruz. Örneğin 102 TL fiyat etiketine sahip olan Mortal Kombat Ultimate şu anda 799 TL olarak satılıyor. Democracy 4 oyunu 50 TL’den 252 TL’ye, Bus Simulator 21 oyunu 159 TL’den 325 TL’ye, Moss oyunu 32 TL’den 190 TL’ye çıkmış durumda. Daha bunlar gibi onlarca örnek var.

Steam’de döviz kurunun son olarak 10 TL’ye yükseldiği tahmin ediliyordu fakat şu anda çok farklı rakamlar ile karşılaşmak mümkün. Bazı firmalar direkt olarak yurtdışı fiyatını 10 TL’ye göre ayarlasa da daha farklı fiyatlar da görüyoruz. Tüm bu artışlara rağmen oyun fiyatlarının yurt dışı fiyatlarına göre daha uygun olması ise gerçekten trajikomik bir durum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu