Blog

Steam Yaz İndirimlerinde Hayatta Kalma Rehberi!

Steam Yaz İndirimleri. Yıllar geçtikçe iyice büyüyen bu olay artık doruk noktasına ulaştı. İnsanlar koleksiyonlarını genişletmek uğruna aylar öncesinden para biriktiriyor, CS: GO, Dota 2 gibi oyunlardaki eşyalarını market üzerinden satarak cüzdanlarının kapasitesini yükseltiyorlar.
 
Oyun dünyasının en büyük çılgınlıklarından biri olan Steam Yaz İndirimleri diğer indirimlerden çok daha özel bir yere sahip. Her Haziran’da 9-12 gün süren bu indirimlerde kendimizi kaybediyoruz. Kendimizi kaybetmemek çok önemli çünkü işin sonunda oynamayacağımız bir ton oyuna sadece “sahip” olmak var.

İşte bu yüzden sizler için Steam Yaz İndirimlerinde Hayatta Kalma Rehberi hazırlamaya karar verdik. Bu sayede oyunlar için biriktirdiğiniz değerli paralarınızı çok daha uygun bir şekilde değerlendirebileceksiniz. Rehberin bazı maddeleri klasikleşmiş ipuçlarından oluşurken, bazı püf noktalara da eğildik.

İstek Listesinin Önemi

İstek Listesi oluşturmak ve bu listeyi düzenlemek feci önemli sevgili okurlar. Bakın, belki önemsemiyor ve bu listeyi es geçiyorsunuz ama indirimler sırasında mantıklı ve nokta atışı indirimleri yakalamak için listenizin geniş ve “Gerçekten Almak İstediğiniz” oyunlardan oluşması şart. Böylece istek listenizdeki “O” çok beklediğiniz oyun indirime girdiğinde anında e-posta bildirimi alabileceksiniz. Üstelik arkadaşlarınızda bu listeyi görecekleri için size oyunu hediye etme şansları da var. “Nerede öyle arkadaş?” demeyin. Olur, olur.


Günün Büyük İndirimleri

İndirimler çerçevesinde her 24 saatte bir ana sayfa yenilenir ve günün en büyük fırsatları Steam’de boy boy yerlerini alır. Her gün Türkiye saatiyle 18.00-19.00 civarı ana sayfanın spot indirimleri yenilecektir. AAA oyunlar ciddi indirimler alırken, birçok firmanın paket fırsatları da bu alanda gözükür. Bir bakarsınız Square Enix’in tüm Steam içerikleri bir anda %75 indirim alır. Normalde milyarlar edecek bir koleksiyona böylece çok daha uygun bir fiyata sahip olabilirsiniz.


Bir Oy Bir Oydur

Steam son indirim dönemlerinde hayli sağlam bir uygulama başlattı. Günün indirimleri haricinde bize sunulan iki seçenek içerisinden yapılan oylamayla anlık indirimlerden yararlanabiliyorduk. Genelde korku vs aksiyon gibi rekabetle sunulan bu indirimlerle belli oyunlar 5 saatlik periyotlarla oylamaya giriyorlar. Muhtemelen bu uygulama değişmeden yine bizlerle olacak. O yüzden saatlerinizi kurun ve bu oylamaları sakın kaçırmayın. Geçtiğimiz dönemde bu oylarla indirim dönemine özel puanlar, rozetler kazanabiliyorduk. O yüzden bir oy bir oydur diyoruz.

Tek Oyun Almak Yerine Paketleri Tercih Etmek

Bu biraz hileli bir tavsiye. Aslında hileyi yapan Steam’in ta kendisi. Mesela 7 liraya GTA IV’ gördünüz. Süper indirim deyip yapıştırdınız parayı. Aferin size. Çünkü az önce sadece 18 lira olan ve GTA V hariç tüm GTA oyunlarını kapsayan süper paketi kaçırdınız. Şimdi ne olacak?
İşte tam da bu yüzden bir oyunu alacağınız zaman fiyat etiketlerinin bulunduğu kısmı çok dikkatli bir şekilde inceleyin. Ana sayfalar üzeriden bazen takip etmek zor olsa da burada tüm şirkete özel kampanyaları alt alta görebilirsiniz. Mesela Borderlands 2 kesin sağlam indirim alacaktır, demedi demeyin. Girin indirim sırasında fiyat etiketinin hemen altında bulunan diğer seçeneklere göz atın. 5 liraya satılan oyunun DLC’lerle birlikte biraz daha fazlasına satın alınabileceğini göreceksiniz. Veya Telltale oyunları. Bir seri bilmem kaç lirayken tüm Telltale oyunlarının bulunduğu paket komik bir fiyata satışa sunulmuş olacaktır.


İsteklerinizi Ertelemeyi Öğrenin

Steam’de yazılı olmayan “1 Yıl Kuralı” vardır. İndirimler doğal olarak bu dönemde de yeni oyunları kapsayacaktır ama 6-7 ay içerisinde çıkmış AAA oyunlar muhtemelen %15-%35 arası indirimler alacaklardır. Yani Fallout 4’ün %85 indirim almasını beklemek büyük hayalcilik (Olsa da bir güzel lafımı yesem aslında). Ama oyunun çıkışından itibaren bir yıl geçmişse müthiş indirimler de sizi bekliyor olacak. Bütçenize göre hareket etmeniz kadar mühim bir şey yok. Bu yüzden kararınızı iyi verin. Eğer derdiniz koleksiyonsa yeni oyunları bekleyebilir, bir yıl sonra çok daha uygun fiyatlara alabilirsiniz. Ha, diyorsanız “Ben oynayacağım!” %35 civarı bir indirim gördüğünüzde kaçırmayın. Oynamayacağınız oyunlara büyük paralar yatırmayın. İleride zaten daha büyük indirimler olacaktır. Bunu üstüne basa basa söylüyorum çünkü en az dikkat ettiğimiz, hatta görmezden geldiğimiz madde bu. Oynamayacağınız AAA oyuna 80 lira vermek yerine 5 oyuna 80 lira verin, seneye de o oyunu 30-40 liraya koleksiyonunuza katın.


Valve Oyunları

Valve oyunları indirimler sırasında kesinlikle en uygun fiyatla sunulan yapımlar olacaklar. Birincisi: Hepsi eskidi, ikincisi firmanın kendi oyunları ve onları olabildiğince çok insana ulaştırmak isteyeceklerdir. Valve paketleri 100 liranın bile altına satışa sunulacaktır muhtemelen. Bunun dışında oyun dünyasının en popüler shooter’larından biri olan CS: GO’nun da ciddi indirim alacağını söylersek hata etmiş olmayız. Bunun dışında yine Valve’ın oyunları için kurduğu çevrimiçi marketlerde de müthiş kampanyalar Dota 2 setlerinde büyük ucuzlamalar yakındır.

The Elder Scrolls V: Skyrim

Buna özel madde açmamın sebebi fanboyluk değil. Hayır, sizlere karlı bir işten bahsedeceğim. Eğer aklınızda Skyrim almak gibi bir düşünce varsa, eyleme geçin. İndirim döneminde Skyrim’in Legendary Edition versiyonu komik fiyatlarla satışa sunulacaktır, kaçırmayın.

Skyrim’in son 10 yılın en iyi oyunlarından biri olması dışında bildiğiniz gibi bu sonbaharda bir de Special Edition’ı çıkacak. Yenilenmiş grafikleriyle gelen bu versiyon Legendary Edition sahiplerine beleşten verilecek. Yani boşuna alın demiyorum, alın nadasa bırakın. Değerlenecek oralar hep.


Son olarak: Ayağınızı Yorganınıza Göre Uzatın

Steam Yaz İndirimleri, oruçlu bir şekilde süpermarkete girmeye benzer. Daha ötesi bir benzetme olamaz. Çocuk gibi her oyuna saldırmak istiyorsunuz, her şey sizin olsun istiyorsunuz ama…
İndirimlerin 10 gün civarında sürdüğünü unutmayın. Sakın ola unutmayın. Zorla ayırdığınız bütçenizi iki günde bitirmeyin. En uygun anı bekleyin. Zaten önemli indirimlerin birçoğunun son gün yeniden indirime gireceğini aklınızda tutun. Hatta aynı oyun daha büyük indirimle daha sonra yeniden karşınıza çıkabilir. İşte bu yüzden paranızı dengeli bir şekilde harcamaya özen gösterin.
Şimdilik bizden bu kadar ama Steam İndirimleri süresince günlük rehberler yazmaya ve sizleri büyük indirimlerden anında haber etmeye devam edeceğiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu