Bilim

Stephen Hawking dünyanın sonu için tarih verdi

Ünlü fizikçi Stephen Hawking, geçtiğimiz günlerde Çin’de düzenlenen Tencent WE Zirvesi‘ne video konferans aracılığı ile katılıp, dünyanın sonu hakkında korkutucu açıklamalarda bulundu. Etkinlikte ‘Dünyalıların varlığını koruyabilmesi için diğer gezegenlere bir an önce yolculuklara başlaması gerektiğini’ söyleyen Stephen Hawking, en geç 2020 yılına kadar da aya seyahatlerin yeniden başlaması gerektiğini belirtti.

Dünyanın Sonu Ne Zaman Gelecek?

Elbette hemen ya da yarın olmasa da 2.600 yılına kadar dünya üzerindeki insan varlığının son bulacağını söyleyen fizikçi, ‘Nüfus yoğunluğu ve tükenen enerji kaynaklarına’ bağlı olarak çıkacak savaşların buna yol açacağını belirtiyor. Hedef olarak da Alpha Centauri Sistemi‘ni gösteriyor. Bu sistemde hayat için uygun gezegenin olabileceğini tahmin eden Hawking, gözümüzü uzaklara dikmekten korkamamamız gerektiğini de ekliyor.

Breakthrough Starshot adlı projesine yatırımcılar tarafından destek verilmesini isteyen Stephen Hawking, bu sayede insanlığa umut vermeyi hedefliyor. Bu projenin amacı Alpha Centauri Sistemi‘nde yaşanabilecek gezegenlerin ilk görüntülerini alıp, ışık hızına erişebilecek araçlar ile 20 yıl içinde yıldızlara ulaşabilmek.

Alpha Centauri Nedir?

Alfa Centauri, Güneş’e en yakın yıldız sistemibir. Rigel Kent olarak da adlandırılmaktadır. Güneş’ten uzaklığı 4,37 ışık yılı olan Alfa Centauri yıldız sistemi, birbirinin çevresinde dönen iki Güneş benzeri yıldız ve onlardan uzakta yer alan bir kırmızı cüce yıldızdan oluşur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu