Sinema/TV - Haberler

Suicide Squad telif sorunları ile karşı karşıya

Ülkemizde daha bugün vizyona giren ve DC evrenine ait kötülerin kahraman olduğu Suicide Squad: Gerçek Kötüler filminin başı belada!

Amerika’da 5 Ağustos tarihinde vizyona giren ve açıkçası beklenileni veremeyen DC’nin favori takımlarından Suicide Squad (İntihar Timi) filmi ağır telif suçu işlediği gerekçesiyle mahkemeye verildi. Özellikle Joker ve Harley Quinn için DC hayranları aylar öncesinden beklemeye başlamıştı. Bazı kesimlerin beğenip bazı kesimlerin beğenmediği film için karakterlerin telifleri çalıntı diye dava açıldı. Hemde davayı açan kişiler ise ünlü müzik grubu Die Antwoord. Grubun üyelerinden Yolandi, resmi Instagram hesabından yaptığı açıklamada, Harley Quinn’in tasarımı, giyinimi ve bazı hareketlerinin kendisinden ve Joker’in ise grup arkadaşı Ninja’dan çalıntı olduğunu söyledi.

Ünlü şarkıcı Yolandi, kendilerinin birer kopya karakterler yapmasından dolayı filmin yönetmeni David Ayer’i suçlarken, telif konusundan dolayı gerekli yerlere başvurduklarınında altını çizdi. Ayrıca şarkıcının bir diğer iddiası ise, çekimler sırasında yapımcı ekibin Yolandi ve Ninja’nın telifini çiğnediğinden haberdar olmaları.

Yukarıdaki görsele bakındığında ise değişik saçları, üçer tane takılan saatleri, birbirlerine benzeyen hareket ve dövmeleri göze çarpan küçük etkenlerden sadece birkaçı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu