Oyun Haberleri

Taliban şiddete yönlendirdiği gerekçesiyle Afganistan’da PUBG’yi yasaklıyor

Zaman zaman bazı ülkelerin oyun yasaklama haberleri ile gündeme geldiğini görüyoruz. Özellikle Çin gibi ülkeler bu konuda dışarıya daha kapalı hareket ediyor ve pazardaki durumu kontrol altına almaya çalışıyorlar. Geçtiğimiz saatlerde ise buna göre çok daha abes olan yeni bir yasaklama haberi geldi. Afganistan yönetimini elinde bulunduran Taliban, PUBG, PUBG Mobile ve Tiktok gibi uygulamaların ülkede yasaklanacağını belirtti.

PUBG ve Tiktok’ Afganistan’da yasak geliyor

Bu yasaklamanın gerekçesi ise açıkçası fıkra gibi diyebiliriz. Bu tarz oyunların ve uygulamaların gençleri şiddete yönlendirdiği ve zaman kaybı olduğu gerekçesi ile yasaklamaların yapılacağı belirtilmiş. Alınan bu kararın önümüzdeki üç ay içerisinde yürürlüğe gireceği de açıklanmış durumda. Yani Afganistan’da faaliyet gösteren telekomünikasyon şirketleri 90 gün içerisinde bu yasaklamaları yapmak zorunda.

2021 yılında Afganistan yönetimine gelen Taliban, geçtiğimiz yıl içerisinde 20 milyona aşkın internet sitesinin ülkeden ziyaret edilmesini engellemiş ve bu sitelerin “ahlaksız içerikler ile dolu” olduğunu belirtmişti.  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu