Makale

Tatilde hangi oyunları oynamalı

Oyun ve tatil, ayrılmaz bir bütündür. “Tatilde ne yapacağım, bilgisayar başında hangi oyunu oynayacağım?” gibi soruların, aklınızda yer ettiğini biliyoruz. Oyun seçimi tatilde daha önemli bir duruma gelmekte. Biz de bu seçiminizi kolaylaştırmak, sizin aradığınız oyunu size sunmak için bir rehber hazırladık.

FPS

Battlefield 4
Battlefield 4, EA Games firması tarafından çıkarılan, kökü çok eskilere dayanan Battlefield serisinin, son oyunu olarak karşımıza çıkıyor.

Serinin ilk oyunundan beri çok kişilik oyun moduna, tek kişilik oyun moduna göre daha çok ilgi gösteren firma, bu sefer ise ikisine de aynı derecede çalışmış gibi duruyor. Eskiden oyunun tek kişilik modunun, konusunun bütünlüğünü koruyamamasından şikayet eden oyuncular, bu oyunda aradığını bulmuş gibi gözüküyor.

Grafik konusuna da biraz değinelim. Frostbite 3 oyun motorunu kullanan oyun, Battlefield 3’ten bu yana kendini geliştirmiş gibi duruyor. Karakter modellemeleri, silah modellemeleri, çevre etkileşimi ve daha nice konuda kendini bir üst seviyeye taşıyan oyun, grafikleriyle göz kamaştırıyor. Çok kişili oyun modunda, PC için 32v32 yani toplamda 64 kişilik bir savaşı destekleyen oyunun bu konuda da başarılı olduğunu söyleyebiliriz.

Battlefield ile gelen çok kişili oyun modları; Conquest, Defuse, Domination, Obliteration, Rush, Squad Deathmatch ve Team Deathmatch

Call of Duty: Ghosts
Activision firmasının en başarılı oyun serisi olan Call of Duty’nin yeni oyunu bizlerle geçtiğimiz yıl buluştu. Oyun çıkmadan önce gösterildiği videoları da oldukça ses getirmişti. Serinin önceki oyunlarına göre, değişen grafik ilk başta dikkati çeken unsur oluyor. Bunun dışında oyunun ilk çıktığı dönemlerdeki optimizasyon sorunu da, firma tarafından çıkarılan güncellemelerle çözüldü.

Oyunu çekici kılan unsurlar; oynanışın kolay ve basit olması, modların çeşitliliği, hikaye modunun başarısı olarak sıralanabilir. Co-Op modunu da unutmadan geçmeyelim. Oyunda grafik dışında tabii ki yenilikler de mevcut. Extinction modu, önceki oyunlardaki Zombie moduna benzer bir mod. Tek farkı ise bu sefer uzaylılar ile savaşıyor olmamız. Team Deathmatch, Free for all, Team Tactical modlarının yanı sıra, yeni eklenen Crank ve Blitz modları da bize yeni deneyimler sunuyor.

Spor oyunları
 
FIFA 14
EA Sports firmasının 90’lardan bu yana çıkarttığı oyun serisi olan FIFA, yeni oyunu ile geçtiğimiz yıl bizle buluştu. Oyunun bizde heyecan yaratan kısmı, yeni nesil konsollara, yeni oyun motoru ile gelecek olmasıydı.

Ignite Engine adı verilen oyun motoru, oynanışı oldukça değiştirmiş gibi duruyor. Bu mod, bu yıl sadece yeni nesil konsollara çıkmış durumda. Futbol oyunu olarak, rakiplerinin aksine her sene üzerine koyan FIFA serisi bu sene de oynanış ve grafik anlamında, eski konsollarda biraz, yeni konsollarda ise aşırı derecede farkedilebilir seviyede artış gösterdi.

Yalnız online ve offline olarak oynanan modlar değil, Ultimate Team modu ile de oyunculara farklı bir deneyim sunmaya çalışan FIFA, her sene bu moda ekledikleriyle, yeni oyuncuları da kendine çekiyor. Yeni nesil konsollar dışında, PC ve eski nesil konsollarda da önerebileceğimiz bu oyun, tatilde futbol severler için tercih edilebilecek oyunların ilk sırasında geliyor.
 
NBA 2K14
2K firmasının her sene rakip olsun veya olmasın, üzerine katarak bize sunduğu oyunlardan biri olan NBA 2K14, size önerebileceğimiz bir diğer oyun oluyor.

Basketbol severlerin çıktığı günden bu yana vazgeçilmez oyunu olan NBA 2K serisi, hiç durmadan, yılmadan üzerine her sene, yavaş yavaş bir şeyler koyduğundan oyuncular tarafından el üstünde tutuluyor. Oynanış anlamında basketbol oyunundan çok daha fazlası olan NBA 2K14, set oyunları, savunma planı gibi üst seviye basketbol bilgisi ile çok zevkli olabiliyor. Oyunu oynamak için bu setleri veya planları bilmeye gerek yok, fakat bunlar oyunu daha zevkli hale getiriyor.
Bu sene paslar daha yumuşak ve göze hoş gelir şekilde gelişmiş durumda. Faul gibi basketbolun en önemli unsurlarından biri olan kuralı da oyun iyice sindirmiş. Mod olarak geçtiğimiz senelere ek LeBron hakkında bir mod eklendiğini siz oyunculara bildirelim. LeBron James hayranlarının da oyunu bu sebeple satın aldığını söylüyor.

Yeni nesil konsollara da çıkan oyun, bizlere bu konsollarda inanılmaz gerçekçi detaylar ve görüntüler veriyor. Eski nesil konsollarda veya PC’de bu kadar detay ve görüntüyü göremiyoruz.
Yine de piyasayı kasıp kavuran basketbol oyunu olarak, size önerebileceğimiz tek oyun olma özelliği taşımakta.

TPS

Batman Arkham Origins

Warner Bros’un bu sene Rocksteady yerine kendi içerisinde yapmayı uygun bulduğu yeni Batman oyunu ile karşı karşıyayız.

Oyunun konusuna göz atarsak, ilk oyun olan Arkham Asylum öncesine gidiyoruz. Black Mask adıyla bize karşı savaşan düşmanımızın oyunlarına düşmemeye çalışıyoruz. Grafiğin geçmiş oyunlardan çok olmasa da hissedilebilir şekilde kaliteli olduğunu sözlerimize ekleyelim.
Dövüş dinamiği geçmiş Batman oyunlarından alınmış ve daha çok kombo seçeneği bulunuyor.

Warner Bros firmasının oyuna inanılmaz bir etkisi olduğunu söyleyemeyiz.

Eğer süper kahramanları seviyorsanız Batman Arkham Origins bu seriye başlamak veya devam ettirmek için, tam aradığınız oyun olma özelliğini barındırıyor.
 
Assassins’s Creed Liberation HD
Assassin’s Creed serisinin ara oyunu olan, Liberation ilk önce PS VITA’ya gelmişti. Şimdi ise PS3, Xbox 360 ve PC platformlarına da gelerek, PS VITA kullanmayan oyuncular için de konudan bizi mahrum bırakmamış oldu.

Oyun HD olsa da, sonuçta PS VITA için geliştirilmiş bir oyun olduğu için, ahım şahım denilebilecek bir grafikle karşılaşmıyoruz. Oyun dinamikleri ise geçmiş oyunlardan farksız.
Bu sefer bayan bir suikastçiyi yönettiğimiz oyun, tatilde oynanabilecek başarılı bir oyun. Eğer siz de AC serisi hayranıysanız, bu oyunu oynamanızda yarar var.

Online oyunlar

League of Legends
Riot Games tarafından geliştirilen ve yayımlanan 2009 yılında piyasaya çıkan, şu an dünyanın en çok oynanan bilgisayar oyunu olan League of Legends, kısaca LoL size önereceğimiz bir diğer oyun.

Grafiği üst seviye bekleyen oyuncularımız, oyunu oynamak yerine farklı alternatiflere yönelebilir.
Çok eski sistemler hariç, oyunun neredeyse her sistemde oynanabilmesi, oyuncu sayısını artıran bir diğer unsur.

MOBA türü bir oyun olan LoL, strateji unsurlarını içinde bulundurmakta. Dolayısı ile strateji oyunu arayıp, aynı zamanda online oyunlarda vakit geçirmeyi seviyorsanız, çok uzakta değilsiniz.
Oyunda değişik haritalarda farklı kabiliyet ve rün sistemi bulunmakta. Üzerimizde var olan yetenekler ve eşya kullanımını da oynanışı etkilemekte. Şampiyon adı verilen karakterlerle, belirli bir harita üzerinde oynanan, amacın kule koruması ve düşmanın kulelerini yıkmak olan oyunda, arkadaşlarınızla güzel vakit geçirebilirsiniz.

Türkiye sunucusu tarafından tam destek sağlanan LoL, online oyun isteyen, revaçta olan bir seçeneği tercih eden tüm oyunculara önerilir.

World of Warcraft
Blizzard tarafından çıkarılan, kısaca WoW olarak geçen oyunu duymayan oyuncu yoktur.
MMORPG türünün en baba oyunu olan WoW’un kökleri çok eskiye dayanıyor. İlk çıktığı zamanlardan bu yana oyunun amacı, oyuncuyu eğlendirmek, güzel vakit geçirmek oldu. Grafik anlamında pek bir şey sunmadığını söyleyelim, umarız üst seviye bir grafik beklemiyorsunuzdur.
Bunun dışında oyun hakkında kısaca bilgi vermek istersek, bir karakter oluşturup onu görevleri tamamlayarak, canavarları öldürerek ve savaşarak deneyim kazanıp seviye artırıyoruz. Oyunu oynamak için her ay belirli bir ücret ödemek gerektiğini de belirtelim.

Oyunda daha çok iki bölüm kullanılmakta; bunlar PvP(Player versus player) ve PvE(Player vs environment). PvP’de oyuncular birbirleri ile savaşabilmekte, PvE’de ise oyun modu daha çok görev yapmaya odaklıdır.

Aynı zamanda oyunda Aliance ve Horde adı verilen, birbirine düşman iki birlikten birini seçmek zorundayız. WoW, sınırsız dünyanın, sizin yarattığınız karakter ile mükemmelleşeceği bir oyun olarak, size önerebileceğimiz bir diğer online oyun oluyor.

Yarış Oyunları

Need For Speed Rivals
Electronic Arts firmasının, son dönemler başarısız oyunlar çıkaran serisi Need For Speed, bu sefer işleri değiştirecek gibi duruyor. Her ne kadar çıkacak filmin gerisinde kalarak istenilen ilgiyi tam olarak toplayamasa da yeni çıkan bir oyun olması listemizde yer almasına yetiyor.

Oyunda hem yarışçı, hem polis olabiliyoruz. Bu da hikaye modunun daha uzun sürmesini sağlıyor ve aynı zamanda da çeşitlilik getirmiş oluyor. Polis ile olan kovalamacalarda aksiyonun doruklarına vurduğunuz anlar bulunuyor.

Doyurucu grafikleri, polis kovalamacalarının etkinliği, aynı zamanda puan sistemi getirilmesi oyunu ayrı bir seviyeye taşıyor. Hikaye çok açısından iç açıcı olmasa da, oynanış ve sürüş hissiyatı açısından oyunculara gerçekten başarılı bir oyunun geldiğinin haberini veriyor.
Arcade türü bir yarış oyunu arıyorsanız, Need for Speed Rivals tam size göre bir oyun.

Euro Truck Simulator 2
Her ne kadar bir yarış oyunu olmasa da araç kullandığımız oldukça eğlenceli bir oyun olan Euro Truck Simulator 2’yi de listemizde bu haneye koymayı uygun gördük.

Tır oyunlarına yeni bir bakış getiren, Euro Truck Simulator serisi SCS Software çıkışlı bir oyun. İlk oyunda olduğu gibi tekrardan yollardayız, tekrardan yük taşıyoruz, tekrardan tır sürüyoruz ve tekrardan Avrupa’dayız.

Oyunun grafikleri, oyuncuları tatmin edecek seviyede. Bundan ziyade araç sesleri ve araç dinamikleri oyuna oldukça güzel yansıtılmış. En küçük ayrıntısına kadar düşünülmüş oyunda, gerçek hayattaymış gibi tır kullanabiliyorsunuz. Aynı zamanda oyunda Türkçe oyun desteği olduğunu da sizlere belirtelim.

İlk oyuna göre farklılıklar grafik, oynanış ve mekanikler diyebiliriz. Çalışma şekillerinden kastımız, artık kredi çekip tır alabiliyoruz ya da kendi adımıza bir şirket açıp, ona tır satın alarak onun için çalışabiliyoruz.

Navigasyon özelliği tuşla açılabilmekte, tır şoförünün modern hali olarak, maillerimizi kontrol edebilmekteyiz. Ankara havası açıp, Euro Truck Simulator oynamanın zevkini de üst seviyelere çıkartabileceğinizi şakayla karışık belirtelim.

Hepinize şimdiden bol oyunlu tatiller.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu