Oyun Haberleri

Tavana bantlanan oyuncunun sırrı çözüldü

10 seneden daha uzun zaman önce, internet bazı absürt LAN party fotoğraflarıyla karşı karşıya kaldı. Herkesin kendi bilgisayarını getirip bir evde toplandığı bu etkinlikler, 2000’lerin başında çok yaygındı. LAN Party dedik mi aklımıza ilk gelen fotoğraf olan “Tavana bantlanan
çocuk”  bu süre zarfından günümüze kadar gizemini korumayı başardı.
Orada bulunanlardan başka kimsenin tanımadığı bu figürün sırrı, Kotaku
tarafından yıllar sonra çözüldü.

Brian Schaeffer tarafından çekilen bu fotoğraflar 2002 yazında Manson, Michigan’da toplanan bir arkadaş grubuna ait. Bu arkadaş grubu belirli günlerde toplanıp Counter- Strike oynuyorlarmış. Bir gün bu gruptan bir tanesi çıkıp “Bence yukarıdaki kolona birini bantlayabiliriz” demiş ve ortaya bu görüntü ortaya çıkmış.

İlk denemelerinde kahramanımız Drew’un canı yandığı için ikinci seferde rahat olması için yastık eklemişler. Sonrasında fotoğrafları Bazı oyun forumlarında paylaşan Drew, aldıkları muhteşem tepki yüzünden şaşırmış. O günden bu güne bu ikonik fotoğraf internetin her yerinde gezinmekte. Artık yetişkin oldukları için LAN party yapamadıklarını söyleyen bu arkadaşların bazıları iletişimi koparmış bazıları da hala birlikte oyun oynamakta. Ama ne olursa olsun, bu fotoğraf sonsuza kadar internette kalıp bize eski günleri hatırlatmaya devam edecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu