Oyun Haberleri

TDK Blue Ray Disklerin kapasitesini 100 GB’ta çıkardı

Macworld Report’a göre TDK Interactive, Blue Ray disklerin kapasitesini ve hızını şu ankinden iki kat daha fazla muhafaza edebilecek yeni bir Blue Ray Disk geliştirdiklerini söyledi. Önceki versiyonların kapasitesi bildiğiniz gibi 54 GB’tı.


Blue Ray Şirketi tarafından standart hale getirilmiş olmasa da, bu Sony’ye Toshiba’nın 3 katmanlı ve 45 GB’tan oluşan rakibi HD DVD’ye karşı da büyük avantaj sağlamış olacak.


Geçen ay bu iki format arasındaki savaşın bir anlaşmayla sona ereceği dedikoduları yayılmıştı. Fakat Sony ve Toshiba bu dedikodulara bir hafta önce son verdi. Blue Ray, Sony tarafından kabul edildi ve Playstation 3 oyunlarında kullanılacak medya olarak seçildi.


Blue Ray formatı üzerinde tam hüküm sağlayan Sony’nin yeni bir lazer teknolojisi ile birlikte dual layer (çift katmanlı) Blue Ray diskler içinde TDK’nın medyalarını kullanması öngörülen yakın gelecekten de ayrı bir haber. Burada bahsedilen DL genel olarak bizim “çift taraflı” dediğimiz türden diskler. İnceltme ve Blue Ray formatındaki okuyucular ile medyaların açıklanması ile birlikte ortalama 200GB’lık depolama kapasiteleri önümüze konacak şeklinde düşünülebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu