Oyun Haberleri

Tekken 8, Unreal Engine 5 ile yapılıyor

Oyun dünyasında dövüş oyunları kategorisinde her zaman ilk 3’te kendisine yer bulan oyun serisinin yakalaşan son oyunu Tekken 8, Unreal Engine 5 teknolojisi ile yapılıyor. Dövüş dünyasına her zaman farklı izler bırakan yapım bu seferde görüntü kalitesiyle damga vurmak istiyor.

Tekken 8, Unreal Engine 5 teknolojisini kullanıyor

Geçtiğimiz günlerde Tekken 8’in geliştirilmekte olduğu söylenmişti. Stüdyo geliştirilen oyun için Unreal Engine 5 teknolojisini kullandığını açıkladı. On yıldan daha eski bir maziye sahip olan bu seri, Street Fighter gibi oyunlarla birlikte şimdiye kadarki en iyi dövüş oyunlarından birisi olarak, oyuncular tarafından gösterilmektedir. Dövüş serisin geçmişinde  sekiz bölüm ve birkaç spin-off olması oyunun popülaritesinin ne kadar çok olduğunun bir göstergesi.

Tekken 8, Unreal Engine 5 ile yapılıyor

Tekken 8’in geliştirilmekte olduğu 13 Eylül tarihinde düzenlenene State of Play etkinliğinde açıklanmıştı zaten. Etkinlikte yayınlanan fragmanda, serinin iki ana karakteriJin Kazama ve Kazuya Mishima arasaki yüksek seviyeli bir mücadeleyi gösteriyordu. Fragmanda, karakter modellerinde bulunan ayrıtlılardan, yüzlerinden akan yağmur damlalarına kadar çok ince detaylara özellikle dikkat edilmiş. Yaklaşan oyun için maalesef şuan için bir çıkış tarihi yok. Ancak fragman detaylarında gizli olan ince noktalar bizlere oyun hakkın bilgi veriyor diyebiliriz

Geçtiğimiz günlerde yapılan bir röportajda, stüdyo oyun hakkında daha fazla bilgi ve ayrıntı açıkladı. Bandai Namco Entertainment Genel Müdürü Katsuhiro Harada, ekibin geliştirilmekte olan Tekken oyunu için Unreal Engine 5’e geçtiğini söyledi. Yani bu oyun, 2017’de çıkan UE4 kullanan Tekken 7 ile birlikte Epic’in Unreal yazılımını kullanan serideki ikinci oyun olacak.

Tekken 8 , PS5 için geliştiriliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu