Oyun Haberleri

Tell Me Why trans karakter yüzünden mi Türkiye’den engellendi?

Geçtiğimiz Kasım ayında duyurulan Tell Me Why oyunu geçtiğimiz günlerde çıkmasına karşın an itibari ile ülkemizden ulaşılamaz duruma geldi. Bu konuda her hangi bir açıklama olmasa da bu erişim engelleme durumunun oyundaki trans karakterden dolayı olabileceği akıllara geliyor.

Tell Me Why oyununa ülkemizden erişilemiyor

[reklam=496]

Life is Strange serisinin geliştiricisi Dontnod Entertainment tarafından PC ve Xbox One için geliştirilen Tell Me Why, bölümle halinde çıkan bir oyun. İlk bölümü çıkmış olmasına karşın oyuna ülkemizden erişim tamamen kapatılmış durumda. Tabi ki VPN gibi uygulamalar ile oyuna erişmek mümkün ama resmi, yani normal yollardan hem Steam sayfasına hem de Xbox Store sayfasına ulaşılamıyor.

Biraz önce de belirttiğim gibi bu erişim engelinin sebebi henüz bilinmiyor. Yani bizim taraftan bir engelleme olduğunu düşünmüyoruz, muhtemelen dağıtım ekibi tarafından bir engelleme durumu söz konusu olabilir. Konu hakkında herhangi bir açıklama gelmedi fakat biz hem Focus Home firmasına hem de oyunun yapımcısı Dontnod firmasına konuyla ilgili bir mail gönderdik. Şayet cevap gelirse bunu sizlerle paylaşacağız.

Tell Me Why hakkında

Alaska’da küçük bir kasabada geçecek oyunda Tyler ve Alyson Ronan ikiz kardeşlerleri kontrol edeceğiz. Hem Tyler hem de Alyson karakteri oyunda oynanabilir karakter olacak. İkili arasındaki özel ikiz bağı oyunun da ana oynanış mekaniğini oluşturuyor. Dontnod ENtertainment’in geliştirdiği yayıncılığını Focus Home’un üstlendiği Tell Me Why, geliştirici ekibin sevilen serisi Life is Strange’den alışkın olduğumuz oynanış mekaniklerine sahip. Hikaye anlatımına odaklanan Tell Me Why, yine Life is Strange’de olduğu gibi bölümler halinde yayınlanıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu