Makale

The Amazing Spider-Man 2, izlemeye değer mi? (Makale)

Söz konusu Marvel olduğunda içimde her zaman farklı bir şeyler uyanır. Bir DC çılgını olsam bile, Marvel ile de aramın fena olmadığını itiraf etmeliyim. En azından “bazı” yapımları beyazperdede son derece başarılı.

Objektif davranmak gerekirse The Amazing Spider-Man (İnanılmaz Örümcek Adam) filminden çok da hoşlanmamıştım. Çizgi romanlarını henüz takip etmeye başlayan biri olarak, 2012 yılında izlediğim İnanılmaz Örümcek Adam istediklerimi pek verememişti. Hoş, elimizde Tobey Maguire  gibi bir oyuncuyla ilk Örümcek Adam geldiğinde, içindeki Mary Jane ve Peter Parker daha farklıydı ve doğal olarak İnanılmaz Örümcek Adam, insanı istemsiz bir şekilde itmişti ancak dikkatli baktığımızda İnanılmaz Örümcek Adam, ilk seriden çok daha başarılıydı.

Birçoğumuzun rüyasını süsleyen kızıl güzel Mary Jane, İnanılmaz Örümcek Adam’da henüz kendisine yer edinemedi. Bu sefer karşımızda Gwen var. Güzel ve akıllı bir kadın olan Gwen, Peter Parker’ın rüyalarını süslemeye devam ediyor. İlk filmden az çok hatırlarsınız; ailesi tarafından terk edilen Peter Parker, May halası ve Ben amcası ile birlikte hayatına devam etmekteydi. Belli bir yaşa ulaştığında, kendi kimliğini keşfetmenin ötesine geçmeye çalışan Peter Parker, Gwen Stacy ile karşılaştığı andan itibaren ona aşıktır. Ailesinden kendisine kalan tek şey, babasının çantası ve birkaç adet fotoğraftır. Çantanın ardındaki gizemi çözemez ve bir gün hiç beklenmedik olaylarla karşılaşır.

İnanılmaz Örümcek Adam 2’de Gwen ile arasındaki ilişkiyi bambaşka bir boyuta taşıyan Peter Parker, daha zorlu düşmanlarla karşı karşıya geleceğinden haberi bile yoktur. Tıpkı filmin posterinde ve bazı fragmanlarda denk geldğimiz gibi Green Goblin, Electro ve Rhino ile karşı karşıya kalan Peter Parker, onlarla çizgi romandaki gibi mücadele eder; en azından kısmen.

22 Nisan sabahı Warner Bros. Türkiye’nin katkılarıyla düzenlenen ön gösterim sayesinde, film hakkında daha fazla detaya sahip olabildik. Öncelikle her Marvel filmi gibi, son saniyesine kadar beklememe rağmen istediğimizi elde edemeyeceğimizi üzülerek belirtiyorum. Geçtiğimiz aylarda firma, X-Men hakkında İnanılmaz Örümcek Adam 2’nin sonunda ufak bir sahneye yer vereceklerini belirtmişti ancak boynum bükük bir şekilde sinema salonunu terk ettim.

25 Nisan tarihinde vizyona girecek olan filmimizin başrollerinde; Andrew Garfield, Emma Stone, Jamie Foxx, Dane DeHaan, Colm Feore, Felicity Jones ve Paul Giamatti gibi isimler yer alıyor. Yönetmen koltuğunda oturan Marc Webb, işini iyi oldukça iyi yapmış.

Bilmeyenleriniz için ufak bir not düşeyim; Gwen filme göre Peter Parker’ın ilk aşkı ve onun kimliğini bilen tek insan. İkinci filmde, eğer çizgi romana hakim değilseniz etkileyici bir içerik ve tabii ki farklı bir son bekliyor olacak.

İnanılmaz Örümcek Adam 2’de birçok sır perdesi aralanıyor ve Peter Parker’ın hayatı hakkında derin içeriklere şahit oluyoruz. Onun geçmişi, ailesi ve babasından kendisine miras kalan çantanın neden özel olduğunu öğreniyoruz. Peter’ın biricik dostu Harry’nin karanlık geçmişi de gün yüzüne çıkıyor.

Ayrıca Andrew Garfield’ın performansı, gerçekten başarılıydı. Peter Parker ve Örümcek Adam’ın kendisine bu kadar yakışacağını hiç düşünmezdim. Yeri gelince şimarık ve kendinden emin olan Peter Parker, Andrew Garfield’a oldukça yakışmış.

Kısacası filmi kaçırmayın diyen insanlardan biri olacağım. Eğer süper kahraman filmlerinden hoşlanıyor ve tabii ki Marvel’ı seviyorsanız; İnanılmaz Örümcek Adam 2, kesinlikle izlemeniz gereken bir film. Herkese hitap etmemesi tabii ki tek eksisi ancak bu onu kötü bir film yapmaz. İyi seyirler.

Spoiler: Birazdan okuyacaklarınız tamamen çizgi roman takipçilerimizi iglilendiriyor ve filmle ilgili önemli detaylar içeriyor. Okuyup, okumamak sizin kararınız.

Norman Osborn’un güzel asistanı Felicia Hardy de filmimizin kilit karakterlerinden biri. Norman öldükten sonra Harry’ye gizli bir içerik bırakıyor. Bu içerik Örümcek Adam’ı zorlayacak birçok kötünün ismini barındırıyor. Filmin sonundan çıkardığım bilgi ise; bizi bir sonraki filmde MJ, Black Cat ve Örümcek Adam aşk üçgenine götürecek. Ayrıca muhtemelen Venom da filminin özel kötülerinden biri olacak. Birçoğunuzun aklında olan soru; Gwen, boynu kırılarak mı öldü? Kısmen evet, kısmen hayır ancak Örümcek Adam’ın onu kurtaramadığı bir gerçek. Daha fazla detay vermek isterdim ancak gerisi size sürpriz olsun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu