Oyun İncelemeleri

The House of the Dead: Overkill – Extended Cut

Bazı evler uğursuzdur. Ama bunu bilseler bile insanları oraya çeken bir güç vardır. Belki merak duygusu, belki de lanetin ta kendisi. Zaten öyle olmasaydı, bugüne kadar yüzlerce korku-gerilim filmiyle karşılaşır mıydık? 70 ve 80’li yıllarda çekilen Hollywood etiketli birçok korku filmi, günümüzde klasik olarak nitelendiriliyor, yeni projelerde bu yapımlardan da ilham alınıyor. Hatta o günleri tekrar anmak adına geliştirilen projeler de var. Örneğin Grindhouse.

Quentin Tarantino ve Robert Rodriguez’in hazırladığı iki filmden oluşan Grindhouse, aksiyon yapısından parazitli görüntü tarzına kadar eski filmlerden hoşlananlar için güzel bir geriye dönüş imkanıydı. Oyun dünyasında da yıllardır bu havadan esinlenen yapımlar var. The House of The Dead serisi de bunlardan bir tanesi. Bugünkü konumuz ise, Overhill Extended Cut. İçinde birçok eski bölümünün yeniden yapılmış versiyonlarını ve iki tane de yeni bölümü barındıran oyun. Retro korku-aksiyon isteyenler gelsin!

Bir dakika, korku mu?

The House of the Dead, Rail Shooter türünde, FPS bakış açısına sahip bir oyun. Birden fazla farkı karakteri kontrol ederek, üstelik yanımıza arkadaşlarımızı da alarak, birbirinden farklı mekanlarda, zombi temizliği için uğraş veriyoruz. Oyun, PS3’de Move kontrolör desteğiyle oynanıyor. Oynamaya başlarken aklıma, yıllar evvel Arcade salonlardaki silahlı oyunlar gelmedi değil. Sanırım zaten yapımın en önemli amacı, sizi eskilere geri götürebilmek. Önceki versiyonlarında da bu yapılıyordu zaten.

Amacımız oldukça basit. Önümüze çıkan her zombiyi öldürerek mıntıka temizliği yapmak ve bir sonraki bölüme adım atmak. Her bölümde farklı karakterleri kontrol ediyoruz. Yapımın ilerleyişi aynen şöyle: Adamımız kendisi hareket ediyor, daha doğrusu sadece kamera açıları sürekli değişiyor. Biz de uygun açıları yakalayarak, sadece hedef imlecini kontrol edip ateş ediyoruz. Oyunun parazitli görselliği, bol kanlı oluşu ve akın akın zombilerin üzerimize gelmesi, aksiyon düzeyini artırıyor. Bazı bölümlerin finallerinde karşılaştığımız güçlü boss’lar da oyuna ayrı bir tat katmış. Çevreye dikkatli baktığımızda, daha sonra Memorablia başlığına gidip göz atabileceğimiz müzik kayıtlarını, çizgi roman sayfalarını, 3D karakter modellemelerini ve sanat tasarımlarını görebiliyoruz. Bunları almak için de üzerlerine hedef alıp, ateş etmemiz yeterli oluyor.

Bölüm geçtikçe, ilk başta kilitli olan silahlar ve modlar da bir bir açılmaya başlıyor. Seçebileceğimiz birçok farklı silah var. Bir süre sonra seçmek zorunda hissediyorsunuz kendinizi, çünkü aynı sesi duydukça siniriniz bozulabiliyor. Overkill Extended Cut, 3D özelliğine de sahip. Eğer televizyonunuz 3 boyutlu görüntüye destek veriyorsa, bunu denemenizde fayda var. Ayrıca daha fazla heyecan olsun diyorsanız, Hardcore modu ve ekstra zombi seçeneğini de aktif edebilirsiniz.

Mini zombili oyunlar

The House of The Dead: Overkill Extended Cut’da mini oyunlar da bulunuyor. İsterseniz zamana karşı yarışıp, sivilleri kurtarmaya çalışabilir, isterseniz de her defasında daha fazla sayıda üzerinize saldıran zombileri bertaraf etmeye çalışabilirsiniz. İsterseniz de lunaparkta ödüllü atış yapıyormuş gibi, hedefi vurdukça para kazanabilirsiniz. Tabii tüm bu modları ve senaryo modunu, arkadaşlarınızla birlikte co-op olarak da oynayabiliyorsunuz.

Başka ne var?

Oyunun grafikleri pek iyi değil. Karakter modellemeleri, mekan detayları vasatın biraz üzerinde seyrediyor. Kullanılan eski filmvari parazit efektleri hoş olmuş. Bolca kan unsuru da fena değil. Hepsini bir araya getirince, görsellik için “Eh işte iyi” diyebiliyorsunuz.

Gerçek görüntüler kullanılarak hazırlanan videolar güzel, ayrıca yine eski yılları hatırlatan müzikler de öyle. Ancak sesler bana biraz yavan geldi. Sanki biraz daha çeşitlendirmek gerekiyordu, ancak olmadığı için aynı sesleri duymak pek hoş olmuyor. Kontroller konusunda zor bir durum yok. Move ile imleci hedefe çeviriyor ve ateş ediyorsunuz. Bu da çok kolay.

Sonuç olarak The House of the Dead: Overkill – Extended Cut, çılgınca zombi öldürmek isteyen ve eskileri hatırlamak isteyenler için vakit geçirmelik güzel bir oyun. Özellikle arkadaşlarınızla birlikte girişeceğiniz bir aksiyon arıyorsanız, bu oyunu deneyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu