Oyun Haberleri

The Last of Us Part I oynanış videosu yayınlandı

Naughty Dog’un yeniden yapım olarak ele aldığı The Last of Us Part I oynanış videosu nihayet yayınlandı. Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan sızıntılardan sonra artık elimizde resmi oynanış görüntüleri de bulunuyor. 

The Last of Us Part I oynanış videosu

PlayStation 5 için çıkacak oyun için geliştiricilerden konsolun gücüne dair övgülerin yağdığı videoda, yapımın yenilenmiş ve yeni özelliklerine de yer verilmiş. Aynı zamanda PS4 sürümü ile karşılaştırma da yapılmış ve bu sayede aradaki farkı daha iyi anlayabiliyoruz. PS5’in gelişmiş teknolojisi sayesinde oyundaki fizik objelerinin yoğunluğu konusunda “hiçbir zaman yapamadıkları” türden bir zenginlik sağlandığını vurgulayan geliştirici oyunda daha fazla kırılabilen, patlatılabilen nesnenin olduğunu söylüyor.

Aynı zamanda geliştirdikleri yeni bir teknoloji ile karakterlerin hareket animasyonları alanında da ileri düzey bir gelişim yaşanmış. Hareketler ve animasyonlar arasındaki geçişin oldukça pürüzsüz olduğunu videodan da görebilirsiniz. Aynı zamanda ikinci oyunda olduğu gibi ilk oyuna da “Permadeath” modu eklenmiş. Öldüğünüz anda kayıt dosyanız da tarihin tozlu sayfalarına karışacak. Görsel olarak ise Ellie ve Joel’in giyebileceği yeni kıyafetler oyuna eklenmiş. Daha önce sızdırılan oynanış görüntülerinin eski bir sürümden alındığını ve finalde oyunun yukarıdaki gibi görüneceğini artık biliyoruz.

The Last of Us Part I oynanış videosu yayınlandı

Tabi ilk etapta PS5 için çıkacak The Last of Us Part I, DualSense kontrolcüsünün de özelliklerinden faydalanıyor. Haptik geri bildirimler ve hassas tetikleri ile oynanış alanında sadece ekranda gördüğünüzle değil, kontrolcü ile de yeniliklere tanık olacaksınız.

The Last of Us Part I, 2 Eylül 2022 tarihinde PlayStation 5 için çıkacak. Hali hazırda bir PC sürümü de geliştirilmekte ancak herhangi bir çıkış tarihi bulunmuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu