Oyun Haberleri

The Last of Us Part II olumsuz eleştiri yağmuruna tutuldu

The Last of Us Part II çıkışıyla birlikte Metacritic üzerinde oyuncular tarafından eleştiri yağmuruna tutuldu. Oyunun hayal kırıklığı olduğundan bahseden insanların sayısı git gide artmakta. Bunlar arasında oyunu oynamamış kötü niyetli kullanıcılar da mevcut.

The Last of Us Part II Metacritic üzerinde olumsuz eleştiri yağmuruna tutuldu

[reklam=496]

Naughty Dog tarafından geliştirilen, dün aramıza katılan yeni PlayStation 4 Özel Oyunu The Last of Us Part II için oyuncular tarafından olumsuz eleştiriler adeta yağıyor. Metacritic üzerinden 24.000’e yakın oyuncunun yaptığı incelemelerin ve bu incelemelerde verdikleri puanların ortalaması 3.4/10 etrafında seyrediyor. Oyuncuların geneli oyunu ilk oyunla kıyaslayarak memnun olmadıklarını ve hayal kırıklığına uğradıklarını belirtti.

Kullanıcılar tarafından Metacritic üzerinde acımasız eleştiriler alan isimlerin başında Neil Druckmann ve Anita Sarkeesian bulunuyor. Bazı forumlarda Anita Sarkeesian tarafından The Last of Us Part II’nin rezil edildiği söylenmekte. İnsanlar çok sevdikleri bir serinin ikinci oyununda hayal kırıklığına uğradıkları için fazlasıyla kızgın,  eleştirilerin de dozu kaçmış durumda. Metacritic’te gezip eleştirileri okurken kendimi kötü hissettiğim anlar oldu.

Oyuncuların büyük bir kısmı hikâyenin ve karakterlerin yetersizliğinden dolayı oyundan beklediklerini alamadığını belirtmiş. Oyunu hiç oynamadan 0 ya da 10 puan veren insanların yanında akla uygun eleştirilerle 4-5 puan verenler de var. Hatta bir tanesi çok ilginç, kullanıcı oyunu inceledikten sonra elindeki The Last of Us Part II kopyasını birine vermek istediğini, diğer türlü yakacağını belirtmiş. Bazı insanlar ise “7 yıl bunu mu bekledik?” diyerek kızgınlıklarını dile getirmiş.

Bütün fikirlerini belirtip oyunu sevmediğini söyleyen insanların yanı sıra oyunu daha oynamayıp 0 ya da 10 puanı basan bir kitle de var. Sadece oyunun Metacritic ortalamasını değiştirmek için yaptıkları bu hareket hiç hoş değil. Suların şuan bulanık olmasından ötürü Metacritic puanının gerçeği yansıtması için biraz daha beklememiz gerekecek diye düşünüyorum. Zira her ne kadar oyuncular iyi ya da kötü geri bildirimlerini yaparak oyun hakkında puanlama yapsalar da, hiç oynamadan 0 ya da 10 veren kitlenin sayısı da küçümsenecek gibi değil. Önümüzdeki yılın başlarında ortam daha sakinler, gerçekçi kullanıcı puanları görmeye başlarız diye düşünüyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu