Oyun Haberleri

The Lord of the Rings: Gollum ilk fragmanı yayınlandı

The Lord of the Rings: Gollum için nihayet ilk fragman yayınlandı. Oyunu merakla bekleyen oyuncular için çok şey ifade eden yeni fragmanın yanı sıra birçok detay da paylaşıldı.

The Lord of the Rings: Gollum fragmanı ve paylaşılan yeni detaylar 

[reklam=496]

Daedalic Entertainment tarafından geliştirilen, hayranların uzun süredir merakla beklediği The Lord of the Rings: Gollum için ilk fragman yayınlandı. Aksiyon ve gizlilik öğeleri barındıracağı söylenen oyun için yayınlanan fragmanı hemen aşağıya bırakıyorum. İyi seyirler.

The Lord of the Rings: Gollum için Prince of Persia tarzı gizlilik unsurları taşıyan bir aksiyon macera oyunu diyebiliriz. Yüzüklerin efendisi evreninde geçen ve Gollum’un hikayesinin anlatıldığı oyunda hikaye anlatımı dallanıp budaklanıyor. Oyunun temel yapısında iki unsur göze çarpıyor, Gollum ve Smeagol‘un savaşan kişilikleri arasında kararlar vererek ilerleyeceğiz ve ağır ve tehlikeli düşmanlar arasından Mordor’u geçeceğiz.

Martin Wilkes: “Oyun, gizliliği dikey tırmanma parkuruyla birleştiriyor. Bir referans istiyorsanız bunu Prince of Persia’ya benzer olarak düşünebilirsiniz. Çoğunlukla savaşın dışında kalıyorsunuz, ancak Gollum düşmanları gizlice ortadan kaldırabiliyor. Bunun kolay olmadığını ve her zaman riskin büyük olduğunu da söylemeliyim. Oyuncuların bu karşılaşmaları dikkatlice tartmalarını istiyoruz. Sonuçta Gollum’un gücü savaşta değil, kurnazlığında yatıyor”.

Çatışma konusunda kurnazlığa odaklanmak, düşmanları doğrudan alt edemeyeceğimiz anlamına geliyor. Bunun yerine çevre etkileşimleri ile -taş atma, ses çıkarma gibi- haşır neşir olacağız. Wikes açıklamasına şöyle devam ediyor: “Gollum silah kullanmıyor, ancak fırlatılabilir silahlarla düşmanların dikkatini dağıtabiliyor. Oyunun bazı bölümlerinde, özel müttefiklerin yeteneklerinden de yararlanacak ve ortamı kendi lehine kullanabilecek”.

Özel müttefikler ile mi karşılaşacağız? Diye sorulduğunda hikaye anlatım tasarımı lideri Tilman Schanen “Evet!” diyor. “Bunun hakkında konuşmak için sabırsızlanıyoruz ancak bunun için hala biraz erken. Anlatımızın kapsamını ve zaman çizelgesini aklımızda tutarak, Gollum’un kiminle, nerede ve ne zaman buluşabileceğini yakından düşünmemiz gerekiyor. Bu şu anlama geliyor, müttefikler çoğunlukla hikayede daha küçük -ancak bazı durumlarda çok önemli- roller oynayacak.

Gizlilik unsurlarının yanı sıra Gollum hikaye anlatımında diyaloglar ve seçimlerle de ilerleyecek. Seçimlerin önemli olduğu bu Sméagol ve Gollum arasındaki kişilik savaşında verdiğiniz kararlar oyunun gidişatını etkileyecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu