Oyun İncelemeleri

The Sims 3: Showtime

2000 yılında çıkan, daha önce hiç görmediğimiz tarzda bir oyundu The Sims. Tamamen farklı yapısı sebebiyle de çok büyük yankı uyandırmış, çoğumuzun bilgisayarında kendine yer edinmişti. İlerleyen zamanlarda ikincisi ve üçüncüsü de piyasaya sürülen oyun, her seferinde kendinden bekleneni karşıladı. Electronic Arts ise bu “Yaşam simülasyonunun” başarısından memnun olmalı ki, serinin her parçası için onlarca ek paket çıkardı.

Showtime’da bu ek paketlerden birisi. The Sims 3 için yapılan bu eklentide Sim’imizi şöhret yolculuğuna çıkarıyoruz. Daha önceki ek paketlerde farklı farklı kariyerlere sahip olma şansımız vardı. Showtime’da ise şarkıcı, performans sanatçısı, DJ ve sihirbazlık gibi mesleklere soyunuyoruz. Showtime’ı yapısı gereğiyle önceki oyunlardan Late Night’ın devamı olarak nitelendirebiliriz.

Spotlar üstünde, şov başlasın!

Her seride olduğu gibi Sim’imizi yaratarak oyuna başlıyoruz. Bu pakette oyuna Starlight Shores adında yeni bir şehir de eklenmiş. Yeni 250 adetten fazla eşya, kıyafet vs… seçeneğimizle birlikte hayatımızı kuruyoruz. Sıra meslek seçimine geldiğinde ise yazımın başında belirttiğim gibi 4 farklı imkandan birini seçip, bu yolda kendimizi geliştiriyoruz. Sokakta iki üç kişiye yaptığımız gösterilerle başlayan işler, merdivenin basamaklarını tırmandıkça bizi milyonların önüne çıkaracak boyuta gelebiliyor. Bu da Sims serilerinde sahne deneyimi yaşamamızı sağlıyor. Sahnedeki performansımızla izleyenleri büyüleyebiliyor, fakat tam tersi olarak onları hayal kırıklığına da uğratabiliyoruz. Bu tamamen sizin becerinize kalmış. Görsel açıdan ana oyunun üzerine fazla bir ekstra katmayan Showtime, yine de şöhret dünyasının renklerini yansıttığı için serinin diğer paketlerinden kendini farklı kılıyor.

4 farklı meslek seçimimiz olsa da, oyunun ana teması şarkıcılık üzerine yapılmış. Mesela ana mesleğimiz şarkıcılık olduğu halde gece kulüplerinde DJ’lik yaparak ya da dans ederek para kazanabiliyoruz. Her seride olduğu gibi önce evimize aksesuar olarak aldığımız eşyalarla (DJ Pick-up’ı, karaoke gibi) kendimizi geliştirip ustalaşıyoruz. Oyunun ana teması olan şarkıcılık için, demomuzu kaydediyor ve mekan sahiplerine dinletiyoruz. Onlarda bizi beğenirlerse hemen kapıyorlar. Bu da serüvenimizin başlangıcı oluyor.

Şarkıcı olduğumuz zamanlarda dikkat çeken bir diğer nokta ise turneler. Simport üzerindeki arkadaşlarınızın şehirlerine turnelere çıkabiliyorsunuz ve şehir dışı performanslarınızda normalden daha fazla yetenek puanı kazanıyorsunuz.

Sihirbazlıkta ise, sahnede yapacağımız büyüleri tek tek kendimizi belirliyor ve her seferinde daha büyük büyüler yapmaya çalışıyoruz. Zira binlerce kişinin önünde parmak koparma hareketi yaparsanız hiç bir şekilde mesleğinizde ilerleyemezsiniz. Bu işte dikkat çeken özellik ise yanlış yapılan büyüler ardından gelen ölümler. Seyirciler arasından çağırdığınız herhangi birisini ikiye bölmeye çalışırken onu öldürebiliyorsunuz. Tabi bu da mesleğinizde negatif etkiye sebep oluyor.

Simport!

Showtime’ın getirdiği en önemli yenilik Simport özelliği. Bunu Sims’in üzerine kurulu bir Facebook sistemi gibi düşünebiliriz. Arkadaşlarınızı ekleyip, oyundaki başarılarınızı, fotoğraflarınızı, videolarınızı onlarla paylaşabilirsiniz. Daha önce hiç bir seride olmayan ve ilk defa burada karşımıza çıkan Simport, büyük Sims hayranları için bir hayli kullanışlı görünüyor. Simport üzerinden sağlanan bir diğer özellik ise “Achievements”. Bu da Simport’taki arkadaşlarınızla birlikte yarışmalara girebilmeyi sağlıyor. Yarışmaları kazandıkça yeni eşyalar kazanıyorsunuz. 250 adetten fazla yeni eşyanın içinde sadece Achievement ile açılan eşyalar da mevcut.

Katy Perry, sen mi büyüksün ben mi?

EA, Showtime’ı yayınlamadan bir süre önce Katy Perry ile anlaştığını duyurmuştu. Oyunumuzun yanında isterseniz alabileceğiniz bir de Katy Perry koleksiyon paketi var. Eklentide Katy Perry’e ait sahne dekorları, saç stilleri, kıyafetler ve eşyalar oyunumuza ekleniyor. Bu da Showtime’ın Katy Perry hayranlarının kaçırmaması gereken bir deneyim olmasını sağlıyor.

The Sims 3: Showtime yine bizi eğlendirecek bir Sims oyunu. Sonuç olarak bir eklenti olarak farklı bir serüven sunuyor. Eğer Sims 3’ü sevdiyseniz ve daha önceki ek paketlerini de oynadıysanız, Showtime’ı da oynamalısınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu