Oyun Haberleri

The Witcher 4 ve Cyberpunk 2077 için yeni açıklamalar yapıldı

CD Projekt Red bugün, 2016 yılının finansal sonuçları için düzenlediği konferansta oyun basınından gelen bazı önemli soruları yanıtlayarak firmanın yeni oyunu Cyberpunk 2077 ve insanların tadına doyamadığı Witcher serisi için yepyeni açıklamalar yaptı.

Öncelikle Cyberpunk 2077’ye değinen CDPR, yapım sürecinin bir hayli ilerlediğini belirtti. Firma genelindeki en büyük takım şu anda Cyberpunk 2077 üzerinde çalışıyor. Ki bu takım da 300 kişinin üzerinde çalışandan oluşuyor. Proje oldukça hırslı bir şekilde ilerliyor. CDPR agresif bir şekilde ellerindeki tüm eforu ve zamanı bu projeye harcadıklarını açıkladı. Elbette daha fazla zamana ve manevi desteğe ihtiyaçları var, orası kesin.

Bu yılın “Gwent”e adandığını söyleyen CDPR, Cyberpunk 2077 için henüz çok detaylı bilgilerin gün yüzüne çıkamayacağını belirtti. Yeni oyunu görmeden önce bir süre daha beklememiz gerekecek anlaşılan. Gwent’e yönelik yoğun bir çalışma içerisinde olmaları da takdire değer. Her ne kadar Cyberpunk 2077’nin yapım takımı Gwent’in takımından üç kat daha büyük olsa da, Gwent’i de o kadar sözden sonra bir kenara atmamış olmaları güzel bir şey.

Gelelim Witcher serisine…

Geçtiğimiz haftalarda ortalıkta bir haber dolaşıyordu, hatırlarsınız. “Witcher 4 resmi olarak duyuruldu” tarzı hem yabancı hem de yerli basında bu haber dolaşıyordu ve 2015’de CDPR tarafından yapılan ufak bir açıklamaya dayanıyordu. Tahmin edebileceğiniz üzere asılsız bir haberdi ve biz de bu konuda size gereken bilgilendirmeyi yapmıştık. Ek olarak, CDPR’dan resmi bir açıklama gelmediği sürece böyle bir haber yapılmayacağını da söylemiştik. CDPR sonunda Witcher serisi hakkındaki açıklamayı yaptı.

Öncelikle The Witcher 3’ün artık resmi olarak bitirildiğini söylediler. Yani artık DLC yok, ek hikaye yok. Witcher 3’e dair hiçbir gelişme ile karşılaşmayacağız. Bunun üzerine Witcher 4 potansiyeli hakkında bir soru soruldu ve CDPR da dürüst bir şekilde The Witcher serisinin bir üçleme olarak tasarlandığını ve bir üçlemenin de dördüncü bölümünün olamayacağını söyledi. Ancak, geliştirici takımın aynı zamanda da Witcher dünyasını çok sevdiklerini ve o kadar para bir yana, hayatlarının 15 yılını bu seriye adadıklarını söyleyen CDPR, bunu düşüneceklerini ekledi.

CD Projekt Red’in 2016 yılı için gerçekleştirdiği finansal sonuç konferansının tamamını aşağıda görebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu