Ürün İnceleme

Thermaltake Level 10 GT

Bilgisayarınızın donanımını uzay montaj yapmayacağınızı düşünürsek, bir kasa içerisinde kullanmanız şart. Donanımlarımızı içerisine koyduğumuz kasaları, yıllarca ihmal ettik.


Esasında çok eskimese de, teknoloji olarak eski sayılabilecek dönemler olan 90’lı yıllarda, bilgisayar kasalarına çok önem verilmezdi. Standart beyaz bir kasa alınır ve bilgisayar masasının altına konurdu. İçerisindeki güç kaynağı kaç watt, kaç adet fan vardır hiç biri bilinmezdi. Çalışıyor işte…


Teknoloji gelişiyor fakat bu teknoloji bilgisayar dünyasında biraz tuhaf işliyor. Teknolojinin ilerlemesi ile güç tüketimi, ısı ve boyut azalması gerekirken, ters orantıda işliyor:


Mesela eskiden ekran kartları için 2-3 slot kaplayan soğutucular, ek güç girişleri gerekmezdi. Kısaca teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin, performans arttıkça ısı ve boyut artıyor.


Yüksek performans hedeflenen bir bilgisayarın, donanımı kadar kasa ve o kasanın soğutması önemlidir. Mesela GTX 590 ya da HD 6990 aldınız. Ortalama 30 cm uzunluğunda olan ekran kartlarını, standart 100 liralık bir kasada kullanmak tamamen hayal oluyor. Büyük ihtimalle eski tip kasalara sığmayacaktır. Sığdı desek, oldukça ısı üreten bu ekran kartları, kasa içerisinde yeterli hava sirkulasyonu olmadığı için iyice ısınacaktır. Bu ısınma yavaşlamaya belki de reset’lere sebebiyet verecektir.


Bilgisayar kasaları performans ve soğutmadan sonra görsellik içind e önemli. Artık bir ürün alınırken, görsellikt e ön planda. Bilgisayar kasası, odanızda hep duracak bir bileşen. Kalitesiz ve vasat bir görünüme sahip olmasını istemezsiniz.



Ünlü komponent üreticisi Thermaltake, soğutma performansı ve görselliği full Tower bir kasada birleştiriyor. Thermaltake Level 10’un, oyuncular için yeniden uyarlanmış versiyonu Level 10 GT, test merkezimizde.


Bakalım Thermaltake Level 10 GT, bizlere neler sunacak?

Teknik Özellikleri :


Thermaltake Level 10 GT, sahip olduğu genişleme yuvaları, soğutma sistemi ve giriş çıkışları ile dikkat çekiyor. Bir kasa için etkili özelliklerine, ilgi uyandırıcı tasarım eklenince oldukça iddialı oluyor.



Kasa Türü : Full Tower


Kasa Boyut (Y x G x D ): 584 x 282 x 590 mm


Net Ağırlığı : 12.7Kg


Dış ve İç Rengi  : Siyah


Materyal : SECC


Soğutma Sistemi Ön (giriş) :  200 x 200 x 20 mm Colorshift fan x 1 (600~800rpm, 13~15dBA)


Arka (egzoz) : 140 x 140 x 25 mm Turbo fan (1000rpm,16dBA)


Üst (egzoz) : 200 x 200 x 30 mm Colorshift fan (600~800rpm, 13~15dBA)


Yan (giriş) : Tak ve Çalıştır 200 x 200 x 30 mm Colorshift fan (600~800rpm, 13~15dBA)


Alt (giriş) : 120 x 120 x 25 mm (opsiyonel)


Sürücü Yuvaları- Erişebilir : 4 x 5.25’’ ’’, 1 x 3.5’’


HDD ( kolay açma ): 5 x 3.5’’ or 2.5’’


Gelişlemen Yuvaları: 8


Form Faktörü : 9.6” x 9.6” (Micro ATX), 12” x 9.6” (ATX) , 12” x 13” (Extend ATX)


Giriş/Çıkış Portları: USB 3.0 x 2, USB 2.0 x 4, eSATA x 1, HD Audio x 1


LCS’ye ( Su soğutma sistemi ) Yükseltme Uyumlu: 1/2”?3/8”?1/4” water tube


CPU soğutucu yükseklik kısıtlaması: 190mm


VGA uzunluk kısıtlaması: 360mm

Kasanın Görünüşü :


Kasanın ön kısmında, kasanın genelinde kullanılan etkileyici tasarımdan esinlenilmiş. Kasanın ön tarafı, yan tarafı ve üst tarafı inanılmaz bir uyum içerisinde. Görsel olarak oldukça etkileyici olan kasa, giriş-çıkış ve genişleme imkanı olarak oldukça başarılı.



Ön kısımda delikli yapıda 4 adet sürücü yeri bulunurken bu alanın sağ kısmında açma kapa tuşu, reset tuşu, 4 adet USB 2.0 ve 2 adet 3.5mm ses jakı bulunuyor. Ön kısmın altında ise 5 adet HDD takma alanı mevcut. HDD takılan alanın üstünde ise 1 adet 3.5 inçlik alan bulunuyor.



Kasanın yan tarafına yavaş yavaş geçelim. Yan kapakta, işlemciye denk gelen alanda bulunan pencere görsel olarak konumu iyi ayarlanmış. Pencerenin altında şişkin şekilde tasarlanan alanın içerisinde, 20cm’lik hava giriş fanı bulunuyor. Ön tarafta bulunan şişkin hard disk alanları, yan tarafad a geliyor. Yan taraftan açılan HDD yuvaları, oldukça pratik.


Kasanın Görünüşü -2:


Thermaltake Level 10 GT’nin üst kısmında da 20cm’lik fan kullanılmış. Egzost görevi gören fanın yanı sıra, ön tarafa yaklaştıkca karşımıza giriş-çıkış birimleri çıkıyor. USB 3.0 ve  eSata çıkışının bulunduğu ön kısımda ayrıca fan kontrolcüsü bulunuyor.





Kasanın dış görünüşüne göz attıktan sonra, iç kısmına bir göz atalım.

Kasanın İç Yapısı :


Kasanın içi demat siyaha boyanmış. Özellikle pencereli kasaların iç rengi, dış rengi ile aynı olması, hoş bir görsellik sunuyor. Thermaltake Level 10 GT’de, oyuncu kasalarında olmazsa olmaz olan kablo kanalları bulunuyor. Bu sayede, bilgisayar içerisinde kablo kalabalığı olmuyor ve hava sirkulasyonu en etkili şekilde yapılıyor.



Kasanın üst kısmına demin değinmiştik. İç kısımdan baktığımızda ise gözümüze toz filtresi çarpıyor. Biliyorsunuz özellikle fan sayısı fazla kasaların içi toz dolar. Toz filtresi sayesinde tozlar filtreye yapışır ve böylelikle bilgisayarın içine girmeleri engellenir.



Bize gelen ürünün içerisinden güç kaynağı bulunmuyordu. Güç kaynağı takılan alan, kasanın alt kısmında yer alıyor. Güç kaynağının yanı sıra yandaki boşluğa 12cm’lik fan takabilirsiniz. Bu alana da Thermaltake toz filtrelerini eklemeyi ihmal etmemiş.



Kasanın arka kısmında 14cm’lik egzost fanı kullanılıyor. Fanın siyah ve ışıksız olması biraz can sıkıcı.



Kasanın yan kağağında yer alan 20cm’lik hava giriş fanında, oldukça değişik ve kolay bir teknoloji eklenmiş. Yan kapaktaki fanın, üflemesini istediğiniz alanı kendiniz belirleyebiliyorsunuz. Kasanın dışında bulunan ufak bir mandalla yapılan bu işlev, oldukça mantıklı.


Kolaylaştırılmış Hard Disk Alanı :


Bir hard disk aldım ya da arkadasımdan aldığım diski takmak istiyorum. Kendi kasamdan örnek vermek gerekirse bu işlemi yapabilmem için ;


-Tornavida ile yan kapak vidalarını sökmek


-Yan kapağı çıkarıp, Hard disk vidalarını sökmek


-Kasa içerisindeki kablolardan hard diski kurtarıp çıkarmak


Bu uzun ve yorucu maraton yerine Thermaltake bizlere oldukça pratik bir çözüm sunuyor.


Ürünün içerisinden gelen anahtar yardımı ile klidini açtığınız hard disk bölmesine, ön taraftan açılmasını istediğiniz bölmenin tuşuna basıp yandan çekmeniz yeterli. Bu kadar kolay ve pratik bir işlem.




Tüm kabloların gizlenebildiği Thermaltake Level 10 GT’de bilgisayarınızı kurduktan sonra, aşağıdaki gibi derli toplu bir görünüme sahip olacaksınız.


Techno-Labs’ın Yorumu :


Thermaltake, Level 10 GT ile oldukça başarılı bir kasaya imza atmış. Level 10’un başarılı yanlarının tutulduğu, ağırlık ve yüksek maliyet gibi dezavantajlarının ortadan kalktığı, alınabilir bir ürün olmuş.


Thermaltake Level 10 GT, USB 3.0, 2.0, eSata, 3.5 mm ses jakları ve fan kontrolcüsü ile beraber gelişmiş çıkışlara sahip. Bu gelişmiş çıkışların yanı sıra, gelişmiş soğutma eşlik ediyor. 3 adet 20cm’lik fan, 1 adet 14cm’lik fan ve opsiyonel olarak alt kısma takılabilen 12cm fan ile soğutma konusunda oldukça başarılı.


Tüm bu artılara rağmen, görünümden ödün vermeden oldukça başarılı bir tasarıma sahip.


Puan: 8  / 10


Fiyat: 500 – 550 TL


Artıları :


-Şık ve değişik tasarımı


-Kolay çıkarılabilir HDD


-Geliştirilmiş genişleme imkanı ve soğutma


-Kablo saklama alanları iyi seçilmiş


Eksileri :


-Level 10 tasarımına benzese de, konsept olarak uzağında


-Benzer özelliklerdeki kasalara göre biraz daha pahalı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu