Oyun İncelemeleri

Titan Quest: Ragnarök

Sizlerin karşısına bu sefer Diablo 1 ve 2 oyunlarını unutmayan oyuncular için çıkıyorum. İlk oyunu ile video oyun endüstrisinde çığır açmayı başaran Diablo serisi, ikinci oyun ile birlikte ilk oyunun üstüne bir şeyler koymakla kalmadı, tamamen farklı ve efsane bir oyun ile karşımıza çıktı. Blizzard’ın üzerinde oldukça emek harcadığı Diablo serisi, bugün halen yaşatılmaya devam ediyor. Saatlerce puslu ve karanlık zindanlarda bölüm sonu canavarı avladığımız oyunun ruhani bir benzeri olan Titan Quest ise kısmen aynı mekaniklere sahip bir oyun olarak 26 Haziran 2006 yılında THQ’nun önderliğinde aksiyon / RYO severlerin karşısına çıkmıştı. Genel olarak Yunan mitolojisine bağlı kaldığı hikayesi sayesinde zamanına göre görkemli sunumlar eşliğinde oyuncuları heyecanlandırmayı başaran Titan Quest’i oynarken devamlı olarak Zeus’un emrinde yolumuza devam ediyorduk. Bu sefer ise geliştiriciler bizleri Nors mitolojisinin karlı haritalarına davet ediyor.

Titan Quest: Ragnarök beklenen içerikleri sunabildi mi?

Bilmeyenler için Titan Quest’in oynanış anlamında fazlasıyla Diablo 2’yi hatırlattığını belirtelim. Görev sistemi, vuruş mekanikleri, beceri kullanımı ve daha fazlasının oyunun devamında sanki Titan Quest’in, Diablo’nun ruhani devamını olduğunu sezebiliyorsunuz. Karakter hareketlerinde fare kullanımının ön planda olduğu oyunda, karakterinizi istediğiniz şekilde şekillendirmek mümkün durumda. Bir önceki oyunda Dream isimli bir ustalık sınıfı ekliyordu. Yeni ek paketimiz olan Ragnarök ise bu sefer Runes isimli bir ustalık sınıfı ekliyor. Büyülerin ve yakın dövüşün etkin olduğu ustalık sistemi sayesinde yeni ek paketin düşmanlarını kolayca öldürebilirsiniz.

Ayrıca yeni bir karakter oluşturursanız, 40. seviyeden itibaren direkt olarak Ragnarök’a hazır bir şekilde başlayabiliyorsunuz. Böylelikle sizi bekleyen hikayenin ortasına atılmak için sıfırdan bir karakter oluşturmanıza gerek yok. 75 olan seviye sınırı ise Ragnarök ile birlikte 85’e çıkartılmış durumda. Tüm ek paketi bitirmeniz ise detaylı bir şekilde oynarsanız 7 saat civarı sürebiliyor. Bölüm sonu canavarı olarak bir önceki içeriklere nazaran Ragnarök’te daha az düşman ile karşılaşacağınızı söyleyebilirim. Mitoloji hakkında bilginiz var ise oyunda yine tanıdık simalar ile karşılaşmak mümkün durumda. Hikaye kısmında sizi pek fazla şaşırtacak öğeler yok fakat oyuna eklenen yeni içerikler sizi hikayenin sonuna kadar götürebiliyor. Nors mitolojisine ait elementlerin ise oyun içerisine güzel bir şekilde yerleştirildiğini söyleyebilirim.

Diğer bir taraftan yeni ek paket ile birlikte oyunda teknik sıkıntılar da bulunuyor. Bilgisayarınız ne olursa olsun, bazı sistemlerde çökmeler ve FPS düşüşleri yaşanabiliyor. Titan Quest her ne kadar 10 yıllık bir oyun olsa da, grafiksel anlamda çizimlerin başarılı olduğunu rahatlıkla söylemek mümkün. Kendine has olan tasarımları ve animasyonları yer yer hoşunuza gidecektir.

Sona geldiğimizde Titan Quest: Ragnrök, hali hazırda Titan Quest’i oynayan oyunculara jest olarak getirilmiş bir ek paket olarak karşımızda duruyor. Hali hazırda Titan Quest’i ara ara oynuyorsanız veya aksiyon RPG oyunları arasında PC tabanlı olanlardan hoşlanıyorsanız oyunu ve ek paketi hiç durmadan almanızı tavsiye ediyorum. Tüm bunların yanında co – op bir şekilde arkadaşlarınızda eğlenceli vakitler de geçirebilirsiniz. Ancak mekanikler eski oyunları oynamakta zorluk çekiyorsanız, Titan Quest ve ek paketleri harcadığınız saatlerin karşılığını veremeyebilir. Yine de eski oyunları zaman zaman yeni oyunlara tercih etmek durumunda kalıyorsanız, nostalji her zaman iyidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu