Makale

Top 5: Açık Dünya! (Yaz Özel!)

Soğuk kış aylarında, kahvenizi doldurup dışarıda yağan kar eşliğinde sıcacık odanızda oyun oynamak ayrı bir keyif. Ancak yazın sıcağında, klimanın (Kilma? 50 liralık vantilatör de iyidir:) – Emin) karşısında açık dünya keyfi de kanımca ayrıdır. Lakin arkadaşlarınız gidip havuz kenarında güneşlenirken, siz odanızdan LS sokaklarında terör estirebilirsiniz. Evet, listemizde GTA 5 de var, şöyle sunayım efenim listemizi..

5) GRAND THEFT AUTO V

Bir başkadır Los Santos sokakları. Vespucci kumsalında güneşlenen insanlara sataşmak, sonucunda Rıza baba ve ekibinin peşimize takılması. Hakkımızda kırmızı bülten çıkarılması, beş bin dolarlık bir fatura ile kalan parçalarımızın birleştirilmesi işleminden sonra hastaneden taburcu olmamız, lakin RPG’yi de çıkışta güvenlikten alabiliyor olmamız.. Boş verin arkadaşlar denizi kumsalı, hayat Los Santos sokaklarında. Ayrıca arkadaşlarınızı ikna edebilirseniz, girersiniz GTA Online’a, orada da takılabilirsiniz.

4) DAYZ

Listemde belki de en beklenmedik oyun bu olabilir. Ancak yazın sıcağında en güzel giden şey hayatta kalma mücadelesidir. Lakin klima önünde oturmanızı tavsiye etmiyorum, oynarken “bu sefer kim vuracak?” gerilimi ile döktüğünüz ter ile hasta olabilirsiniz. Ayrıca oyuna son zamanlarda eklenen sıcaklık sistemi ile de vücut sıcaklığınızı ayarlamanız gerekiyor. Yağmur yağdığında ıslanmayacak şeyler giymeniz, çok güneş çıktığında ise ince giyinmeniz sizin lehinize olacaktır.

Millet gerçek hayatta kumsallarda güneşlene dursun, siz Чернарусь sokaklarında (yazar wiki’den kopyaladı) arkadaşlarınız ile hayatta kalma mücadelenize devam edin.. Ufak bir tavsiye, oyuna yeni başlıyorsanız “Friendly, Friendly!” diye bağırmaktan asla çekinmeyin, şans bulursanız elbette değerlendirin tabi, umarım denk gelmeyiz ancak, ben şahsen affetmiyorum…

3) ELITE: DANGEROUS

Büyüklük olarak kıyaslarsak liste baya oynar, ancak Elite: Dangerous kesinlikle birinci sıraya yerleşir. Zaten mantıklı bir yaklaşımda bulunacak olursanız siz de bu kanıya varabilirsiniz. Listenin geri kalanı belli şehirleri, belli bölgeleri kapsıyor. Elite ise bambaşka bir evrene kapı açıyor. Çünkü oyunun yapımcıları oyunu Samanyolu ile 1:1 ölçüde yaptıklarını dile getirdiler. Oyunu oynarsanız zaten farkedeceksiniz, harita demekten çekiniyorum artık, oyunun evreni devasa. Yapabilecekleriniz şimdilik sınırlı olsa bile, galaksiler atlayıp, yıldızlar atlayıp, yeni güneşler keşfedebilirsiniz. Biraz ekstrem mi kaçıyor dersiniz? Yani arkadaşlarınız Bodrum’da denize girerken sizin yeni Kepler 452B’ler keşfetmeniz… Space, the final frontier…

2) THE ELDER SCROLLS ONLİNE

Skyrim sonrası oynanış olarak bizi sıkan ancak dünyası ile bizi büyüleyen bir yapım olmayı başarmıştı TESO… B2P yani bir kere satın alıp, aylık ücret ödemeden oynayabildiğiniz sisteme geçtikten sonra ise beni şahsen baya mutlu etmeyi de başardı. Sistemin altından başarılı bir şekilde kalktıklarını da söylemekten çekinmiyorum. Yaz sıcaklarında Tamriel’de dolaşıp, gerek çöl havası gerek ise buzlu bölgelerde serinleme rahatlığını yaşayabilirsiniz. Zaten Elder Scrolls serisinden bir oyun oynuyorsanız yapmanız gereken ilk şey RPG özüne uygun olarak karakteriniz ile bir bağ kurmanızdır. Karakterinizi yaşamanız gerek.

Yaz sıcaklarında ise buzlu bir bölgede görev yaparak karakterinizin yaşadığı rahatlığı yaşamak güzel olacaktır eminim. Hey, elinizi çabuk tutarsanız Quakecon indirimleri var şu aralar Steam’de, ucuzladı biraz oyun, belki ilginizi çekecektir. B2P olduktan sonra çok yol aldı oyun, bence denemekte fayda var! (Bence de! – Emin)

1) THE WITCHER 3: WİLD HUNT

Witcher’a torpil geçmiyorum, ya da yapımcılardan herhangi ücret almıyorum cidden. Witcher 3 ne dediysem 2-3 katını daha hak eden bir oyun çünkü. Hatta oyuna aşina olan kesimden tepki alırım diye övdükçe övüyorum, bazı arkadaşlar artık “Yeterli övememişsin, ocak dışısın.” muamelesi gösteriyor. Witcher 3: Wild Hunt’a başlayacaksanız bir süre sosyal çevrenize uyarıda bulunun, aranız açılabilir. Son bir kere topluca görüşün, yemek yiyin. Bir süre yüzünüzü göremeyecekler.

Candy Crush’un anne, babalarımıza yaptığı bağımlılığı, Witcher 3: Wild Hunt da sizlere yapacak. Oyunun açık dünyası sadece artılardan biri. Oyunun her sistemi mükemmel bir şekilde tasarlanmış (at sürüşü belki ufacık, minnacık sinir bozucu olabilir). Diyorsanız ki ben açık dünya oyun arıyorum, aynı zamanda RPG unsurları istiyorum, aynı zamanda yaratık kesmek istiyorum, karakter animasyonları kaliteli olsun, hikayesi olsun, duygusal unsurlar olsun, sinematikleri olsun, grafiği olsun.. Witcher 3: Wild Hunt’u hemen ediniyorsunuz. Sosyal hayat bitiren bir oyun, tekrardan uyarmak istiyorum. Dünyası sizi içine çekecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu