Oyun İncelemeleri

Top Spin 4

İyi bir oyun hazırlamak zor ise, iyi bir spor müsabakası hazırlamak çok daha meşakkatli bir iştir. Kimsenin tanımadığı yepyeni bir karaktere hayat vermek hayal gücüne, herkesçe tanınan birini oyun dünyasına taşımak ise görsel yönetmenin ustalığına kalmıştır. Ayrıca spor oyunlarının tamamen tekrardan ibaret olması, gerek kontrollerin, gerekse ambiyansın kusursuz olmasını gerektirir.

Spor oyunu denince EA’nin piyasadaki tek rakibi sayılabilecek olan 2K Sports, her geçen sürümüyle biraz daha güzelleşen Top Spin serisinin dördüncü oyununu PS3, Xbox 360 ve Wii için yayınladı. Tenise ilgi duyuyorsanız, en azından Roger Federer ya da Rafael Nadal isimleri tanıdık geliyorsa, Top Spin 4’te neler bulabileceğinizi az çok tahmin edebilirsiniz.

Ne yaptığın değil, nasıl sunduğun önemli

Tenis ile ilgili bir oyundan sizi çok fazla şaşırtmasını bekleyemezsiniz; etkileyici senaryolar veya sürpriz karakterler spor oyunları için geçerli değildir. Top Spin 4’ün sunduğu eğlence de sınırları belirli bir alanda; ancak önemli olan bunu size ne kadar hissettirebildiği. İyi bir spor oyununun vazgeçilmezi, hem acemilere, hem de ustalara keyif verebilmesinde gizlidir. Geliştirici 2K Czech stüdyosu da bunun farkında olsa gerek ki, gerek kontroller, gerekse oyun mekaniği konusunda büyük çaba harcamış.

Bu tür oyunlarla vakit geçirmemiş olsanız bile, Top Spin Academy adlı bölümde olayın temelini birkaç dakikada öğrenebilir, hatta dilerseniz ileri seviye tekniklerle de kendinizi sınayabilirsiniz. Top Spin 4’ün kontrol mekanizması tamamen zamanlamayla ilgili; topa doğru zamanda vurma ve atışın ardından ortadaki başlangıç konumunuza geri dönme başarınız, maçı kazanmanız veya kaybetmeniz arasındaki farkı belirliyor.

Daha önce Virtual Tennis oynadıysanız, yeni Top Spin’in kontrolleri ilk başta ilginç gelebilir; vurmak için önce tuşa basılı tutup, doğru zamanda parmağınızı çekerek raketi savurmanız gerekiyor. Bu da zamanlamanın önemini bir kademe daha artırıyor.

Bir tenisçi doğuyor!

Seçilebilir 25 tenisçiden biri ile kariyer modunu oynayabileceğiniz gibi, dilerseniz kendi tenisçinizi de oluşturmanız mümkün. Mevcut tenisçilerden hangisinin size uygun olduğunu, karakter seçme ekranındaki özelliklerine bakarak da görebilirsiniz; her sporcu için “alçak vole uzmanı”, “servis ustası” gibi belirleyici özellikler üç maddede özetleniyor.

Kendi sporcunuzu oluşturmak istediğinizde, sizin belirlediğiniz fiziğin yanı sıra onlarca marka ve model arasından karakterinizin ekipmanını da seçme imkanınız var. Oluşturduğunuz karakterle hem bilgisayara karşı, hem de online turnuvalara katılabilirsiniz. Hangi modu oynarsanız oynayın maç sonunda tecrübe puanları kazanıyorsunuz. Tenisçinin hem sezon puanları, hem de son 12 aya ait Top Spin puanları karakter ekranında yer alıyor. Öte yandan, oluşturduğunuz sporcunun seviyesi maksimum 20 olsa da, kariyer durumu “efsane” oluncaya kadar maçlar devam ediyor.


“Tenis” her dilde tenis

2K Sports, Top Spin 4’ün atmosferi için sıkı çalışmış; Federer, Nadal, hatta Boris Becker’in ve diğer pek çok oyuncu ile tenis kortunun lisansını alıp, oyuna dahil etmelerinin yanı sıra, her kortun bulunduğu ülkenin diliyle maçları yorumlayan spikerler hoş bir fikir olmuş.

Tenis kortları kumlu zemin, çimen, halı gibi ayrılıyor ve oldukça bol seçenek mevcut. Ralli uzadıkça, seyircilerin heyecanı yükseliyor ve sonrasında sayı olunca izleyicilerde büyük bir coşku gözleniyor. Ünlü tenisçilerin modellemeleri ve başarılı oyun içi animasyonlar sayesinde tam bir tenis deneyimi yaşamak mümkün.

Her açıdan yeterli, uzun süre hem tek başınıza, hem eve gelen eş dostla, hem de online ortamda oynayabileceğiniz bir spor oyunu arıyorsanız, PES ve FIFA’ya eğlenceli bir mola vermek için Top Spin 4’e mutlaka göz atın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu