Sinema/TV - Haberler

TRT’den bilim kurgu dizisi: 2150

Biz oyuncular belki artık çok televizyona bakmadığımız için bilmiyor olabiliriz, ya da ailelerimiz aracılığı ile biliyor olabiliriz, orası önemli değil de, Türkiye’deki dizi sektörünün çok ciddi bir ‘ana akım’ problemine sahip olduğu apaçık ortada. Her kanalda birbirinin aynısı diziler, birbirinin aynısı karakterler ve olay örgüleriyle yayınlanıp reyting peşinde koşturuyor ve insanlarımızı da tıpkı kendileri gibi inanılmaz bir tek düzeliğe sürüklüyor.

Nadiren farklı ve başarılı dizilerle karşılaşsak da, onlar da fazla ‘samimi’ olduğu veya politikaya fazla giriştiği için yayından direkt kaldırılıyor veya zorla yayın hayatına son veriliyor. Eminim kafanızda bununla ilgili birçok örnek vardır. Burada dillendirmeye gerek yok.

Filinta adlı dizinin yaratıcı ekibinde bulunan Bülent Turgut da farklı bir şeyler yapma arayışına giren yapımcılardan birisi oldu ve Türkler’i geleceğe, 2150 yılına götürmeyi planlıyor. Henüz resmi bir ada sahip olmayan dizinin kod adı şimdilik 2150. Belki hiç isim koymazlar ve direkt olarak bu adla çıkar, kim bilir?

Kalıcı bir plato üzerinde çalışan ve yeni animasyon teknolojisi CGI ile iç içe, harıl harıl çalışan yapımcı ekip ortaya gerçekten güzel şeyler çıkarabilir gibi duruyor. 2150 kod adlı yeni bilimkurgu dizimiz 2017 yılında yayın hayatına başlayacak. İlk 13 bölümden sonra dizinin ikinci kısmı için sadece Türk değil, yabancı yapımcılarla da ortak çalışmaya gidilecek.

Haberde ve manşette kullanılan resimler diziye ait değil, Google aracılığıyla bulduğumuz konsept tasarımlarıdır. Çok başarılılar!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu