Türkiye Ragnarok Efsanesine yeniden kavuşuyor
Ragnarok Online, 2004 yılında Türkiye’ye Türkçe içerik sağlayarak yayın hayatına başlamıştı. Türkiye operasyonlarını 2004 yılından itibaren ülkemizde yürütmeye devam eden Ragnarok, güzel bir serüvenin temelini atmıştı. P2P (Pay to Play) modeli ile hizmet veren bu oyun sosyal etkileşimin üst düzey olduğu, PvP (oyuncu oyuncuya karşı) modelinin yanında getirdiği WoE (War of Emperium) ile birlikte Türk oyunculara güzel deneyimler yaşatmaya başlamıştı. Gravity Eurapa’nın hedefi 2009 yılında sonlanan bu maceranın ateşini yeniden ve tamamen yenilenmiş bir oyun altyapısıyla yeniden yakmak. Peki nerede kalmıştık? Tanrılar, insanlar ve şeytanlar arasındaki uzun savaştan sonra. Savaş sırasında herşeyin tamamen yok olmasından korkan İnsanlar, Tanrılar ve Şeytanlar uzun bir ateşkese girmişti. Ancak bu barış 1000 yıl sürse de yalan bir barıştı. Midgard’daki bu yalan barış, insanların savaş zorluklarını ve yaralarını unutmasına yardımcı olmuş ve geçmişteki hatalarını unutan insanlar tarafından bencillik, yolsuzluk ve küstahlık kültürle birlikte yayılmaya başlamıştı.
Derken bir gün Midgarddaki dengeyi bozan tuhaf olaylar olmaya başladı. İnsanlar, Tanrılar ve Şeytanları ayıran sınırdan tuhaf bir uğultu geldi; canavarlar saldırmaya başladı, depremler ve fırtınalar artmaya başladı ve Ragnarok Efsanesi başladı. Zaten kırılgan olan ateşkes bozulmaya ve barışı koruyan Ymir’in parçaları hakkında maceracılar arasında hikayeler dönmeye başladı. Bu parçaların gerçek amacını unutan insanlar kendi amaçları ve getireceği zenginlikler için bu parçaların peşine düştüler. Bu sırada gizemli şeytanların efsaneleri de yeniden dillendirilmeye başladı.
İşte uzun süredir aklımızın bir köşesinde yer etmiş olan belki de Türkiye’nin ilk DVO oyunlarından olan Ragnarok daha heyecanlı, bir grupla beraber oynandığında daha heyecanlı ve seviye atlamada avantajlı bir alt yapıyla Türkiye’ye merhaba diyecek.
Eski Ragnarokçular ne diyor?
Elbette 2004 yılında bu oyuna başlayıp yarım kalan yerden devam etmek isteyenler var. Üstelik bu insanların sayısı azımsanmayacak kadar çok. İşte eski Ragnarokçulara sorduğumuzda yeni heycanlarını şöyle paylaştılar:
“Ragnarok oynaması güzel be eğlenceli bir oyun. Nisan ayında internet üzerinden kendi çabalarımda indirip oyuna girdiğimde diğer Türk oyuncular ile oynamaya başladım gerçekten heyecan vericiydi. Yıllar boyunca büyük bir kitle sürekli olarak oyunu oynadı. Aktif olarak kale savaşlarına katıldık, PvP’ler yaptık, MvP’leri kestik dolu dolu eğlendik. Ragnarok eskisinden daha güzel bir yenilik ile tekrar geliyor ve bende yeni maceraya katılmayı dört gözle bekliyorum. Şimdi oyunun tekrar geleceğini ve eski arkadaşların tekrar bu oyunda buluşabileceğini düşünmek bile beni heyecanlandırmaya yetiyor.”
Neler yenileniyor?
Yenilenmiş Ragnarok oyun sistemine sadece 13 yeni sınıf getirmiyor ama aynı zamanda level sınırını 150’ye çıkarıyor. Ragnarok’da yalnız takılabilirsiniz elbette ancak birkaç arkadaş edinmenin faydaları çok fazla. Grup halinde görevlere çıkmanın en önemli getirisi de bu zaten. Hızlı seviye atlamak. Bunun yanıısıra yeni sınıflar, yeni yetenekler, yeni düşmanlar ve yeni oyun alanları oyuna dahil edildi. Grafikleri de güncellenerek elden geçen oyun yine eski sistem görüş açısı üzerinden daha geliştirilmiş grafiklerle oynanacak.
Geri Dönüşün Kısa Hikayesi
Ragnarok Online, 2004 yılında Türkiye’ye Türkçe içerik sağlayarak yayın hayatına başlamıştı. Türkiye operasyonlarını 2004 yılından itibaren ülkemizde yürütmeye devam eden Ragnarok, güzel bir serüvenin temelini atmıştı. P2P (Pay to Play) modeli ile hizmet veren bu oyun sosyal etkileşimin üst düzey olduğu, PvP (oyuncu oyuncuya karşı) modelinin yanında getirdiği WoE (War of Emperium) ile birlikte Türk oyunculara güzel deneyimler yaşatmaya başlamıştı. Gravity Eurapa’nın hedefi 2009 yılında sonlanan bu maceranın ateşini yeniden ve tamamen yenilenmiş bir oyun altyapısıyla yeniden yakmak.
Ragnarok Türkiye’ye ağustos ayı sonlarına doğru gelmiş olacak. Tüm yenilik ve gelişmeleri https://ragnarokturkey.com adresinden takip edebilirsiniz.
– Basın Bülteni