Oyun Haberleri

Twitter Elon Musk’a dava açtı

Elon Musk geçen hafta Twitter’ı satın alma girişiminden vazgeçmişti. Bu da Twitter şirketinin anlaşmayı zorlamak için yasal yollara başvurmasıyla sonuçlanıyor. Twitter, Elon Musk’ın “imzaladığı anlaşmanın artık kişisel çıkarlarına hizmet etmediği için taahhüdünü yerine getirmeyi reddetmekle” suçlandığı bir dava açtı.

Elon Musk Twitter ile mahkemelik oldu

Musk, Twitter’ın “dünya çapında ifade özgürlüğü platformu olma potansiyelini” gerçekleştirmeye yardımcı olmak için  ilk olarak Nisan ayında 43.4 milyar dolara Twitter’ı satın almayı teklif etmişti. Bir haftadan biraz daha sonra iş resmiyete dökülerek anlaşma imzalanmıştı. Ancak o zamandan beri işler ters gitmeye başladı. Musk’ın ekibi platformdaki spam/sahte hesapları araştırırken kendisi anlaşmanın askıya alındığını ilan etti; daha sonra Twitter ekibini kendisine durumu doğru bir şekilde değerlendirmek için gerekli bilgileri sağlamamakla suçladı.

Twitter Elon Musk'a dava açtı

Twitter, Elon Musk’ın şirketi alay konusu haline getirdiğini öne sürerek kendisine dava açtı. Tesla hisselerinin değer kaybettiğini, Musk’ın da bu yüzden davadan çekildiğini dava dosyalarında ifade ettiler. Bazı uzmanlar, Elon Musk’ın anlaşmayı iptal ederken 1 milyar dolarlık ayrılık ücreti de dahil bazı yasal süreçlerden geçeceğini söylüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu