Teknoloji Haberleri

Uber erişim engeli kaldırıldı, yeniden faaliyete geçebilir

Uber ülkemizde faaliyete geçmesinin ardından özellikle Taksi esnafı ile büyük tartışmaların odağında yer almış ve daha sonrasında uygulamaya erişim engeli getirilmişti. Geçtiğimiz yıl hem uygulama hem de web sitesi engellenen Uber için bu engeller kaldırılmaya başlandı. İstinaf mahkemesi alınan kararı hatalı buldu ve Uber’e olan erişim engelini kaldırma kararı aldı.

Uber ülkemizde yeniden faaliyete geçebilir

[reklam=496]

İstinaf mahkemesinin bugün almış olduğu karara göre Uber’e getirilen erişim engeli kararı yanlış bulundu. Mahkeme aldığı karar ile erişim engeli uygulamasını bozarak bir nevi Uber’in önündeki engeli de kaldırmış oldu. Yani bu karar sonrasında Uber gerekli adımları atarsa ülkemizde yeniden faaliyete geçebilir. Tabi yaşanan tartışmalar ve gelen açıklamaların ardından firmanın tam olarak ne zaman faliyete geçeceği belli değil. Diğer taraftan ilk açıklamaya baktığımızda ise öncelik olarak Sarı taksiler üzerinden uygulamaya geçileceğini görüyoruz.

Alınan karar sonrası kısa bir açıklama yapan Uber sözcüsü “Türkiye’ye inanıyoruz ve buradaki kullanıcılarımıza bağlılığımız sürüyor. İstinaf mahkemesi Uber Taksi ile faaliyetlerimizi sürdürmeye devam edebileceğimizi teyit ettiği için mutluyuz. Uygulamamızı İstanbul’daki tüm yolcu ve sarı taksi şoförlerine sunmaya devam edeceğiz.” dedi.

2014 yılından itibaren ülkemizde kullanıma sunulan Uber, yavaş yavaş artan popüleritesinin ardından son yıllarda büyük bir kullanıcı sayısına ulaşmıştı. Bunun üzerine taksiciler ile büyük tartışmalara girilmiş ve sonrasında uygulamaya erişim engeli getirilmişti. Uber’in bu süreçte 4.5 milyon kişi tarafından indirildiği ve kullanıldığı da gelen raporlar arasında.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu