Oyun Haberleri

Ubisoft, Assassin’s Creed ana karakterinin kadın olmasını istememiş

Bloomberg‘ten Jason Schreier tarafından kaleme alınan bir makaleye göre Ubisoft, Assassin’s Creed oyunlarında kadın ana karakterlerin rollerini oyunun satışlarına zarar vereceğini düşündüğü için daha oyun çıkmadan azaltmış.

[reklam=496]

Jason Schreier tarafından paylaşılan makaleye baktığımızda daha çok Ubisoft’un yönetim ekibinde yaşanan değişikliklere yer verildiğini görüyoruz. Bildiğiniz üzere geçtiğimiz ay, şirketin üst kademesindeki Serge Hascoët, Cécile Cornet ve Yannis Mallat haklarında çıkan cinsel taciz ve diğer suçlamalardan dolayı görevden alınmışlardı. Ancak Ubisoft’un eski kreatif direktörü Serge Hascoët, oyunlarda ana karakterlerin kadın olmasını satışlara zarar vereceğini düşündüğü için daha çok erkek ana karakterlerin ön plana çıkartılmasını istemiş ve bu yönde kararlar alarak yaratıcı ekibin fikirlerine müdahale etmiş.

Ubisoft, Assassin’s Creed oyunlarında ana karakterin kadın olmasını istememiş

Bloomberg tarafından yayınlanan bir makaleye göre, Ubisoft’un Assassin’s Creed oyunlarında kadın ana karakterlerin rollerini azalttığı ortaya çıktı. Schreier’ın paylaştığı bilgilere göre ilk olarak Assassin’s Creed Syndicate oyununda Jacob ve Evie’nin eşit sürelerde oyunda görünmesi düşünülmüş. Ancak Hascoët’in baskıları sonrasında Jacob rolüne daha çok ağırlık verilmiş. Yine benzer şekilde Assassin’s Creed Origins‘te Bayek’in eşi Aya’nın ana karakter olması ve Bayek’in daha oyunun başında öldürülmesi planlanmış. Serinin son oyunu Odyssey‘de de Kassandra’nın tek ana karakter olarak oyunda yer alması düşünülmüş. Fakat yine benzer bir düşünceyle iki karakter arasında seçim yapılması oyuncunun tercihine bırakılmış.

17 Kasım 2020 tarihinde PlayStation 5, Xbox Series X, PlayStation 4, Xbox One, Google Stadia ve PC platformları için çıkış yapacak olan Assassin’s Creed Valhalla’da yine Odyssey ile benzer şekilde hem erkek hem de kadın ana karakter arasındaki seçim oyuncunun tercihine bırakılacak. Serge Hascoët görevinden alındı. Ancak görünen o ki, etkileri halen devam ediyor. Bu da bana şirketin çok fazla erkek egemen bir yapıda olduğunu gösteriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu